Vremea rea a inchis sau a ingreunat conditiile de trafic rutier pe unele drumuri din Ungaria, Slovenia si Spania, anunta Ministerul de Externe. Soferii sint sfatuiti sa evite portiunile de drum afectate din cele doua tari.

Slovenia:

In Slovenia se inregistreaza blocaje in zona de nord-vest, la granita cu Italia, in partea de nord, in zona de granita cu Croatia si Ungaria. Blocajele au fost inregistrate pe mai multe sectiuni ale autostrazii A1, care traverseaza Slovenia de la nord la sud, facand legatura cu Ungaria si Italia. De asemenea, traficul a fost blocat pe autostrada A5 - in zona Murska-Sobota, Levanda, in directia Maribor din cauza unui camion rasturnat.

In prezent, principalele autostrazi de pe teritoriul Sloveniei sunt deschise circulatiei, dar exista restrictii pentru autovehiculele grele/camioane. Traficul este ingreunat si poate dura mai mult decat in mod normal, cu blocaje posibile in special in cursul noptii.

Prognoza meteo pentru zilele urmatoare prevede continuarea ninsorilor si, in anumite zone, a viscolului, prin urmare pot sa mai apara situatii de blocare a traficului pe teritoriul Sloveniei.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite sau sa limiteze tranzitul prin Slovenia, sa se informeze din timp asupra conditiilor de trafic si asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale Romaniei de pe traseu.

Ungaria:

Circulatia este ingreunata pe urmatoarele artere: drumul national 43 (Szeged - Nadlac); pe aria localitatii Apatfalva, unde sunt blocate peste 100 de autovehicule (autoturisme, camioane, autocare, tiruri); pe autostrada M43, a carei iesire spre Nadlac a fost inchisa de catre politie pentru a se evita un ambuteiaj suplimentar. Coloana de masini pe autostrada se intinde pana la iesirea de pe M43 spre Totkomlos/

Pentru decongestionarea blocajului de pe raza localitatii Apatfalva, a fost creata o cale alternativa de circulatie spre punctul de trecere a frontierei romano-ungare de la Turnu.

A fost reluata circulatia prin punctele de trecere a frontierei romano-ungare de la Cenad si Nadlac.

Informatii in timp real privind starea drumurilor pe teritoriul Ungariei pot fi obtinute telefonic apeland numarul 00361-336.2400, interior 0, sau accesand site-ul web www.utinform.hu

Serbia:

In Serbia, ca urmare a caderilor masive de zapada care au avut loc in ultimele 30 de ore, au fost inregistrate blocaje de trafic, in special in regiunea Voivodinei (nord si nord-estul Serbiei), in zona oraselor Subotica si Novi Sad. In prezent, principalele artere de circulatie sunt deschise traficului rutier, insa se inregistreaza blocaje pe anumite portiuni de drum.

Prognoza meteo pe urmatoarele zile prevede continuarea ninsorilor si a viscolului, existand posibilitatea ingreunarii traficului si/sau aparitia unor blocaje. Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite sau sa limiteze tranzitul prin Serbia si sa se informeze anterior deplasarilor cu privire la conditiile de trafic.