Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ecaterina Andronescu, a declarat duminica pentru Agerpres ca a primit informari din partea inspectoratelor scolare Timis si Suceava ca in cele doua judete cursurile vor fi suspendate luni.

Potrivit ministrului, cursurile vor fi suspendate in toate scolile din cele doua judete.

"Inspectoratele pot lua decizia de a suspenda cursurile doar in anumite localitati unde conditiile meteorologice nu permit sau la nivel de judete. Inspectoratele scolare pot lua decizia suspendarii cursurilor in situatii speciale. Pana acum nu am primit informatii privind suspendarea cursurilor decat de la inspectoratele din Timis si Suceava", a declarat ministrul Educatiei.

Potrivit ordinului de ministru al Educatiei privind structura anului scolar 2012-2013, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerilor unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii.

Acelasi ordin prevede ca modificarea structurii anului scolar se aproba cu conditia recuperarii orelor pierdute.

Inspectorul scolar general din judetul Timis, Cornel Petroman, a declarat duminica pentru Mediafax ca s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unitatile de invatamant din judet sa ramana inchise din cauza zapezii, decizia putand fi prelungita si pentru ziua de marti, in functie de conditiile meteorologice.

"Conditiile nu sunt cele dorite, am decis sa suspendam cursurile in data de 10 decembrie in toate unitatile de invatamant din judet. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel ca este mai bine sa suspendam. Maine (luni - n.r.) vom discuta intr-un consiliu administrativ daca vremea se mentine rea si va fi zapada in continuare sa suspendam si marti, dar deocamdata decizia este pentru ziua de luni", a declarat Petroman.

Judetul Timis se afla sub avertizare de cod galben pentru zapada si viscol.