Locuitorii din Harghita se confrunta, pentru a doua zi consecutiv, cu temperaturi foarte scazute, mercurul termometrelor coborand sambata la Miercurea Ciuc si Joseni pana la minus 20 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor de la cele doua statii meteo, minimele s-au inregistrat in cursul diminetii insa temperaturile au fost scazute si pe parcursul noptii, informeaza Agerpres.

La Toplita au fost inregistrate minus 17 grade Celsius si ger, in vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 9 grade.

Lucratorii Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Harghita au patrulat in timpul noptii pentru identificarea persoanelor fara adapost care stau in locuri neincalzite si ar putea intra in hipotermie.

Purtatorul de cuvant al IJJ Harghita, plutonier adjutant Gheorghe Suciu, a declarat ca trei persoane care se aflau in zona garii din Miercurea Ciuc au fost conduse la adapostul de noapte din municipiu. De asemenea, alte opt persoane fara locuinta, care stateau in autogara, au refuzat sa mearga cu jandarmii la adapost si au spus ca se vor deplasa singure.

Vineri dimineata s-a inregistrat la Joseni cea mai scazuta temperatura de la inceputul iernii, la nivel national, mercurul termometrelor coborand pana la minus 22 grade Celsius, in vreme ce la Miercurea Ciuc au fost minus 20 grade.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita s-a inregistrat in anul 1998 la Miercurea Ciuc si a fost de minus 33 de grade Celsius.