Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi abundente, ninsori si intensificari de vant, in vigoare de sambata, ora 17:00, pana duminica, ora 20:00. Meteorologii informeaza ca vremea se va inrautati treptat sambata spre duminica in vestul, centrul, nordul tarii si in zona de munte. Duminica, in ziua alegerilor, se vor inregistra precipitatii in toate regiunile tarii.

Avertizare Cod Galben pentru duminicaFoto: ANM

Potrivit ANM, in seara zilei de sambata, 8 decembrie, si in noaptea de sambata spre duminica va ninge in Banat, Crisana, apoi si in Maramures si nordul Moldovei, iar in Transilvania si Oltenia vor fi precipitatii mixte. In zona montana si in Banat, cantitatile de precipitatii vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp. Meteorologii precizeaza ca vantul va avea intensificari in sudul si sud-estul tarii, dar mai ales la munte si in sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea.

Avertizare Cod Galben pentru sambata

Avertizare Cod Galben pentru sambata

Foto: ANM

Duminica, in ziua alegerilor, vor fi precipitatii in toate regiunile, sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in zona montana, mixte in Transilvania si Oltenia si ploi in Muntenia si Dobrogea, informeaza ANM.

Potrivit meteorologilor, cantitatile de precipitatii vor depasi 25...30 l/mp in Carpatii Orientali si Meridionali si in Moldova. Indeosebi in prima parte a zilei de duminica, vantul va avea intensificari, iar in Crisana, Banat si la munte va viscoli ninsoarea.

ANM noteaza ca in Dobrogea, dar si in sudul Olteniei si al Munteniei, inclusiv in Bucuresti, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie.