O decizie politica privind aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen nu va fi adoptata mai devreme de martie 2013, a apreciat ministrul bulgar de Interne Tvetan Tvetanov la Bruxelles, potrivit Novinie.com citat de Mediafax.

Tvetanov, care se afla la Bruxelles pentru a participa la o ultima reuniune a Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne organizata in mandatul presedintiei cipriote a Uniunii Europene (UE), a apreciat ca o aderare a Bulgariei si Romaniei la Spatiul Schengen de libera circulatie nu va fi luata in discutie din cauza lipsei unor progrese "suficiente" de la ultima intalnire, in octombrie.

Ministrul a declarat pentru corespondentul postului national bulgar de radio (BNR) ca prima reuniune ordinara a Consiliului in mandatul Irlandei la presedintia UE a fost programata in martie 2013, relateaza site-ul Novinite.com. El a refuzat sa citeze termene concrete inaintea publicarii unui raport al Comisiei Europene (CE) privind situatia din Romania in cadrul Mecanismului pentru Cooperare si Verificare (MCV).