Seful Jandarmeriei Capitalei, generalul de brigada Eugen Meran, a fost atentionat, iar maiorul Claudiu Gogu, sef de serviciu in cadrul aceleiasi structuri, a fost demis, in urma verificarilor interne privind modul de actiune din 1 decembrie, informeaza Jandarmeria Romana, potrivit Mediafax.

"In urma aspectelor semnalate de catre o parte a mass-media, in legatura cu modul de indeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii si linistii publice, de catre anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei, la nivelul institutiei noastre a fost demarata o verificare interna, referitoare la modul de actiune a personalului implicat, in urma careia, au fost luate urmatoarele masuri: atentionarea domnului general de brigada dr. Eugen Meran, directorul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti; schimbarea din functie a domnului maior Claudiu Gogu, sef serviciu in cadrul aceleiasi structuri", se precizeaza intr-un comunicat transmis marti de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

Sambata, dupa parada de la Arcul de Triumf, Jandarmeria Capitalei a anuntat ca cinci persoane venite sa asiste la eveniment au fost duse la Politie, pentru verificari, dupa ce asupra lor au fost gasite mai multe bannere si pliante cu mesaje impotriva fortelor de ordine.

Dupa 1 decembrie, in presa au aparut informatii potrivit carora, la parada din Capitala, in multime ar fi fost infiltrate persoane suspectate ca ar fi instigat oamenii veniti sa asiste la eveniment.

Antena 3 a prezentat in cadrul editiei de luni a emisiunii "Sinteza Zilei" imagini de la parada in care apareau mai multi barbati despre care postul de televiziune a sustinut ca sunt agenti "acoperiti", din "serviciile secrete", care "aveau un scop precis si anume instigarea multimii si tulburarea linistii publice".