Fotbalistul Ianis Zicu s-a prezentat, marti dimineata, la Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind reteaua de prostitutie coordonata de Andreea Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, informeaza Mediafax.

Fostul mijlocas dinamovist Ianis Zicu a ajuns la sediul DIICOT in jurul orei 8:30, el refuzand sa faca declaratii.

In acelasi dosar au mai fost audiati recent deputatii PNL Ionel Palar si Titi Holban, precum si fotbalistul Gabriel Torje.

Andreea Marta - sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar - este acuzata in acest dosar de catre procurorii DIICOT de racolare de persoane cu o situatie materiala buna carora le-ar fi facilitat intalniri amoroase cu femei in Romania, dar si in Monaco, Elvetia si Italia.

Andreea Marta este sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Pe 30 mai, Codrut Marta a fost dat in urmarire internationala, cand a fost introdusa si o alerta in sistemul informatic Schengen referitoare la cel a carui disparitie a fost semnalata de sotia sa, cu cinci zile inainte.

Intre timp, Codrut Marta a fost pus sub acuzare de procurorii anticoruptie, care, in 10 iulie, au obtinut un mandat de arestare preventiva pe numele sau pentru implicare in afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor si taxelor.