Presedintele Traian Basescu a transmis sambata, cu ocazia Zilei Nationale, un mesaj video, postat pe pagina sa oficiala de Facebook, in care ii indeamna pe romani sa fie uniti, pentru a putea trece cu bine peste criza economica. "De criza economica ori trecem toti, ori nu trece niciunul", a afirmat seful statului, subliniind ca romanii nu trebuie sa se uite "la cat de mici sunt politicienii, ei alearga dupa voturi", ci trebuie "sa alerge pentru tara lor, sa fie solidari, sa fie impreuna".

Traian Basescu, mesaj de Ziua NationalaFoto: Captura Facebook.com

"Incep prin a va spune 'La multi ani' tuturor romanilor, fie ca sunteti acasa, in Romania, sau in afara frontierelor. Acum 94 de ani, romanii au vrut sa se faca Romania Mare. Acesta a fost mesajul lor la Alba Iulia. Astazi, si noi, ca toata Europa, suntem intr-o perioada de criza economica. Vreau sa stiti si va spun din tot sufletul: n-o vom trece cu bine decat daca suntem uniti. Nu va uitati la cat de mici sunt politicienii. Ei alearga dupa voturi. Romanii trebuie sa alerge pentru tara lor, sa fie solidari, sa fie impreuna, sa inteleaga ca singura noastra sansa de a trece cu bine peste criza este s-o trecem impreuna, uniti. Nu vor fi romani care sa scape de criza si romani care sa intre in criza. De criza economica ori trecem toti, ori nu trece niciunul. Si daca n-o trecem toti, inseamna ca n-a trecut-o Romania. Hai sa fim solidari!", afirma presedintele Traian Basescu in mesajul video, intregistrat in curtea Palatului Cotroceni.

In finalul mesajului, seful statului ii indeamna pe romani ca, de Ziua Nationala, sa-si puna "macar un stegulet" "in curte, in balcon, la fereastra".