Presedintele Traian Basescu le-a transmis sambata militarilor romani din Afganistan si de pe Fregata "Regele Ferdinand" ca cel mai important lucru este sa aiba grija unul de celalalt si sa se intoarca toti acasa.

Traian Basescu in videoconferinta cu militarii din AfganistanFoto: Presidency.ro

"La multi ani de Ziua Nationala. Va multumesc pentru ce faceti pentru Romania in Afganistan si la bordul Fregatei si mai ales va doresc sa va intoarceti sanatosi acasa si sa aveti grija fiecare de celalalt. Cel mai important lucru, care este chiar deasupra misiunii pe care o indepliniti in Afganistan sau in Golful Aden, este sa va intoarceti toti acasa, iar cand va intoarceti toti acasa inseamna ca misiunea este pe deplin indeplinita", le-a spus Basescu militarilor romani, potrivit Agerpres.

Seful statului a avut sambata, de Ziua Nationala a Romaniei, o videoconferinta cu militarii romani aflati in teatrele de operatii din Afganistan si cu cei de pe Fregata 'Regele Ferdinand' din Golful Aden.

Videoconferinta a avut loc in Sala CSAT din Palatul Cotroceni, la ea asistand si ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu.