Ministrul Justitiei Mona Pivniceru a discutat marti, la dejunul de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Justitiei..

Potrivit ministerului, "ambasadorii prezenti au fost interesati, in special, de masurile luate in vederea implementarii codurilor, de organizarea si functionarea institutiilor din sistemul judiciar, de pastrarea cadrului normativ anticoruptie."

Printre subiectele abordate s-a inscris si procedura de numire a Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se mai arata in comunicatul de presa.

"In acelasi cadru, ambasadorii si-au manifestat deschiderea pentru cooperarea cu autoritatile din cadrul sistemului judiciar, in vederea finantarii si implementarii de proiecte axate pe domenii punctuale, ce trebuie imbunatatite cu celeritate", mai informeaza MJ.

Intalnirea a fost organizata de organizat de ambasadoarea Kallopi Avraam, sub egida Presedintiei cipriote a Consiliului UE.