Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, o hotarare de guvern prin care se desfiinteaza Spitalul Orasenesc Vanju Mare si Spitalul Orasenesc Strehaia, din judetul Mehedinti. Printr-o alta hotarare, Guvernul a aprobat desfiintarea spitalulului orasenesc Spitalului Orasenesc Darabani si reorganizarea lui ca sectie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Mavromati" Botosani, informeaza site-ul Guvernului.

Potrivit Guvernului Romaniei, printre actele normative care au fost incluse pe agenda de lucru a sedintei de marti se numara si urmatoarele doua:

*HOTARARE privind desfiintarea unor unitati sanitare din judetul Mehedinti

Guvernul a aprobat o Hotarare prin care se desfiinteaza Spitalul Orasenesc Vanju Mare si Spitalul Orasenesc Strehaia, ca urmare a aprobarii desfiintarii prin hotarari ale consiliilor locale. Precizam ca aceste hotarari ale consiliilor locale au facut obiectul controlului de legalitate exercitat de prefect, potrivit legii, si sunt definitive. Componentele bazei materiale achizitionate cu finantare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern, care se afla in administrarea celor doua unitati, vor fi preluate, prin protocol de predare-primire, de Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin.

*HOTARARE privind desfiintarea Spitalului Orasenesc Darabani si reorganizarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani

Guvernul a adoptat o Hotarare prin care Spitalul Orasenesc Darabani se desfiinteaza si se reorganizeaza ca sectie fara personalitate juridica in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Mavromati" Botosani.

Prin aceasta reorganizare se va utiliza eficient personalul celor doua unitati, iar structurile preluate de la Spitalul Darabani vor beneficia de o finantare mai buna.