Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti dimineata cinci avertizari nowcasting de ceata si vizibilitate scazuta, incadrate la categoria cod galben, valabile in 26 de judete si municipiul Bucuresti, pana cel tarziu la orele pranzului.

Astfel, intre orele 6:50 si 9:50, pe arii extinse din judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Ilfov inclusiv municipiul Bucuresti, Dolj, Gorj, Olt si Valcea, inclusiv municipiile Craiova, Slatina, Targu Jiu si Ramnicu Valcea se va semnala ceata care determina vizibilitate scazuta, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

De asemenea, intre orele 7:00 si 10:00, se va semnala ceata pe drumurile europene si Autostrada A3 din judetul Cluj, inclusiv in municipiile Cluj-Napoca si Turda.

Alte avertizari de ceata si vizibilitate scazuta emise de ANM vizeaza judetul Hunedoara, intre orele 8:10 si 11:10, dar si zonele joase si drumurile din judetele Sibiu, Alba, Mures, Harghita, Brasov si Covasna, intre orele 8-12.00.

Potrivit ANM, intre orele 7:00 si 13:00, se va semnala ceata, cu vizibilitate redusa sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe spatii relativ extinse, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati, inclusiv E85.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum 6 ore.