Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iasi, ca seful DNA Daniel Morar ar trebui sa dea informatii despre neregulile de la Oltchim, dupa ce termina cu "mascarada" de la CSM privind audierile celor care aspira la functiile de procuror general si de sef al DNA, informeaza Mediafax.

Ponta a spus, intr-o conferinta de presa, ca despre neregulile de la Oltchim ar trebui sa ofere raspunsuri seful DNA Daniel Morar pentru ca el nu stie de ce fostul director al societatii Oltchim Constantin Roibu a ipotecat echipamente si instalatii in valoare de 40 de milioane de euro, pentru o datorie de zece milioane de euro.

"Trebuie sa-l intrebati pe domnul Daniel Morar, care are plangeri pentru toate actele intocmite de vechea conducere de la Oltchim. Sau sa-i intrebati pe domnii Videanu si Boureanu de ce a garantat domnul Roibu zece milioane de euro cu 40 milioane de euro", a declarat Ponta.

"Il puteti intreba pe domnul Morar, dupa ce termina cu mascarada de la CSM, in care el ii audiaza pe cei care ar trebui sa-i ia locul si spune ca nici unul nu e asa bun ca el. Acum ar trebui sa-i audiez si eu pe prim-ministrii de la ARD si sa le explic ce fraieri sunt si ce destept sunt eu, cam la fel ar fi", a adaugat Ponta.

Premierul a mai afirmat ca societatea Oltchim este devalizata de ani de zile, nu de o luna sau de trei luni.