Corespondenta de la Bruxelles

VIDEO Traian Basescu la finalul Consiliului European de toamna: Nu s-a ajuns la un buget al UE, dar in mod categoric s-au facut progrese. / Pentru exercitiul bugetar 2014 - 2020, agricultorii romani vor avea la plati directe o crestere graduala de cel putin 5 miliarde euro

de Robert Mihailescu     HotNews.ro
Vineri, 23 noiembrie 2012, 17:38 Actualitate | Esenţial


 documente
(23 Nov 2012) PDF, 2MB
Liderii europeni nu au ajuns la un consens in ceea ce priveste bugetul UE 2014 - 2020, "dar în mod categoric s-au făcut progrese", a declarat vineri seara, la Bruxelles, presedintele Traian Basescu, la finalul reuniunii Consiliului European consacrat cadrului financiar multianual 2014 - 2020. Basescu a mai precizat ca obiectivul principal al Romaniei era relaxarea conditiilor de accesare a banilor europeni, iar "agricultorii romani vor avea la plati directe o crestere graduala de cel putin 5 miliarde euro" in perioada 2014-2020.

Basescu a explicat si ca articolul 45 din prima propunere Van Rompuy, care lega fondurile viitoare pentru Romania de performanta slaba din prezent, a fost eliminat si inlocuit de o prevedere comuna pentru toate statele membre. Aceasta noua prevedere (art. 44 din documentul atasat) arata ca alocarile de fonduri de coeziune nu pot depasi in termeni reali nivelul de 110% din fondurile alocate in exercitiul bugetar actual al UE.

Declaratiile lui Traian Basescu:

 • Am ajuns pe la jumatatea CE, prima jumatate s-a desfasurat in 2012, a doua in 2013, in prima parte a anului, speram ianuarie - februarie.
 • Nu s-a ajuns la un buget al UE pentru 2014 - 2020, dar in mod categoric s-au facut progrese pentru ca in timp ce pentru unele state esential este nivelul de contributie, pentru altele e nivelul bugetelor de coeziune sau pentru PAC, am putea spune este aparenta contradictie intre contributorii neti si beneficiarii neti.
 • Cert e ca desi in aceasta aparenta contradictie, s-au facut foarte multi pasi pentru ajungerea la un buget al uniunii in urmatorul Consiliu.
 • De ce am aceasta abordare. Sunt cateva elemente. Primul a fost ca solicitarile de reducere a bugetului venite din partea statelor contributoare variau intre 50 miliarde si 200 miliarde.
 • Macar acum stim precis un lucru: reducerea va fi de 100 miliarde fata de propunerea Comisiei.
 • Al doilea element pe care il consider foarte important e ca pana in prezent s-au gasit niste solutii mai mult sau mai putin acceptate pentru reducerea a 70 miliarde.
 • Urmeaza ca pana la urmatorul Consiliu sa se gaseasca solutii pentru alte 30 miliarde.


 • In acelasi timp, cel putin din punctul nostru de vedere, obiectivul a fost relaxarea conditiilor de accesare.  Documentul care a circulat ieri noapte si care e rezultatul negocierilor atat intre state cat si a fiecarui stat cu Van Rompuy si Barroso reflecta aceste negocieri. Ce vreau sa intelegeti foarte bine: pentru Romania era si e fundamentala conditia de accesare a banilor europeni.
 • Va aduc aminte o dezbatere care era foarte puternica acum vreo trei patru ani cand se reclama mereu ca problemele pe care le avem sunt ca nu am avea componenta autohtona pentru tragerea banilor. Problema era lipsa banilor autohtoni care era o conditie de utilizare a banilor imprumutati. In ultimii doi-trei ani se aude mult mai slab aceasta abordare. De ce? intre timp Romania a obtinut tot soiul de derogari cu privire la micsorarea contributiei proprii in utiilizarea fondurilor europene. Pentru noi era esential sa asiguram conditiile de cofinantare nationala la banii europeni, in primul rand. Inclusiv in 2011 dar si in 2010 odata cu intrarea intr-un proces puternic de restructurare bugetara , declansat in mai 2010, tot timpul noi am obtinut unele facilitati, cum ar fi includerea TVA in cheltuieili eligibile, cofinantarea pana la 95%cu bani europeni prin realizarea unui top up de 10% peste cei 85% pe care deja ii aveam.
 • Prefinantarea a crescut de la 6 la 9 pentru Romania, toate lucrurile acestea ne-au permis sa avem in buget banii necesari cofinantarii bugetelor europene si sa faca utilizabili banii europeni.
 • In momentul de fata, in aceste doua zile, Romania a reusit sa-si generalizeze aceste facilitati pentru bugetul 2014 - 2020. Unele le-au avut si alte state, dar acum sunt generalizate pentru toate tarile, iar pentru noi lucrurile aratau foarte rau in propunerea initiala.
 • Exemplu - TVA eligibil ajuta foarte mult agentii economici pentru ca nu mai au o cheltuiala cu TVA si acest TVA vine in bugetul de stat. Cofinantarea am reusit sa o readucem la 85% si asa e deja inscrisa in proiectul care a circulat azi noapte. TVA eligibil si cofinantare de 85% inseamna pentru bugetul de stat al Romanei 2,2 pana la 2,4 mld euro pe an.
 • Ce am reusit partial - prefinantarea. In propunerea Van Rompuy era 2%, am ajuns prin derogare la 9%, acum s-a acceptat o prefinatare de 4%, acele plati in avans. La infrastructura e mult, iar la bugetul de stat de asemenea e destul de mult, dar imi propun ca in acest interval de negociere sa ajungem totusi la 7% macar prefinantari, ceea ce ar fi extrem de important.
 • Daca ramane in acord cu institutiile financiare, am introdus deja top-up-ul, inca 10% finantare europeana, ajungem la 95% pe proiecte si doar 5% contributie romaneasca.
 • Acestea ar fi conditiile pe care noi le-am vizat cu prioritate.
 • Cu usurinta ne putem da seama ca nevoia de a sta in conditiile tratatului fiscal - deficit strucutral de 1%, deci deficit bugetar pe cash de 1,4-1,5, asta inseamna ca nu vom avea marja foarte mare pe deficit sie ra esential sa contruim acest tip de facilitati si pentru bugetul urmator, chiar daca unele din ele le vom pierde in 2013 sau 2014 sau chiar 2015 pe banii din acest exercitiu.
 • Pentru urmatorul cadru financiar toata suma va fi sub aceste conditii de accesare.
 • Ceea ce am stabilit toti e ca documentul de azi-noapte ramane un document baza de discutii pentru in continuare. Cele asupra carora s-au convenit asa raman.
 • Nu as vrea sa discut de sume, pentru ca mai urmeaza inca o reducere de 30 miliarde, vom putea sa discutam in perioada urmatoare.
 • Stiu insa cert ca in momentul de fata pentru exercitiul bugetar 2014 - 2020, agricultorii romani vor avea la plati directe o crestere graduala de cel putin 5 miliarde euro. La cele 5,5 se vor adauga inca minimum 5 miliarde euro.


 • E un obiectiv important sa reusim sa reducem decalajale de subventie. De multe ori spunem "avem produse din Ungaria pe piata noastra, din Italia, din Franta." Romania e afectata din punct de vedede al competitivitatii datorita diferentei de subventie. Din acest motiv vedeti in piata produse din Italia mai ieftine decat cele din Romania, sau din Olanda, inclusiv floricele, pentru ca avem o diferenta mare de subventie. Este un obiectiv important sa micsoram decalajul. Nu se va face peste noapte.
 • Cred ca astazi si ieri am vazut la toti liderii politici dorinta de a gasi solutii si vreau sa ne intelegem foarte bine: nu ne place ca unele state vor contributii mai mici, poate nici altora nu le place ca noi vrem sume mai mari, dar numai asa putem ramane loiali unei Europe unite.Daca pana la urma gasim solutii ca usor-usor decalajele intre tarile nou intrate si vechii membri sa se reduca.
 • Sunt state care contribuie cu 25 miliarde, cu 18, nu e putin, unor contributori mai mici li s-a cerut o crestere cu 85 % a contributiei. Nu trebuie sa dam cu pietre in contributorii neti pentru ca e criza si acolo, si in statele contributorilor neti s-au facut amputari masive in educatie, in sanatate, in administratie. Lucrurile trebuie privite cu intelegere si intr-o parte si in alta.


 • Intrebari:

In concluziile Consiliului se preiau conditionalitatile din tratatul fiscal. Pentru noi era vital sa cream conditii bugetare de a absorbi banii.

Singura care e o certitudine si am garantia ca nu o va atineg nimeni e acel minim cinci miliarde pentru agricultura.


Vi s-a propus o contributie marita cu 85%?

Nu.


Unde s-au blocat discutiile?

In inca 30 de miliarde.


Propunerea lui Ciolos cu convergenta s-a acceptat?

Pe sase ani, cel putin la acest stadiu.

As spune ca subventia va ajunge la 190 - 200 de euro pe hectar.

Ce are de facut Romania pentru a avansa in negocieri?

Romania va suporta efectul reducerii, e parte a pachetului. Problema e cum argumentam o reducere mai mare, mai mica, sau poate gasim un istet sa ne scape de reducere.  Eu nu ma raportez la desene.

Stiti cum se face un buget? Toate ministerele trimit solicitarile. Dupa ce le pui cap la cap, gasesti un deficit de 20% si tu stii ca iti trebuie maxim 3%. Asta inseamna sa tai. Ministrul de Finante spune in Guvern haideti sa stabilim de unde taiem.

Acel buget nu mai exista de a dpua zi. Nici cel de azi-noapte cu reducere de 70 mld nu mai exista, exista doar niste principii agreate.

Sunt mai optimist decat la plecare.

Ati vorbit de alocari mai mari pentru coeziune si PAC la plecare?

Cred ca le vom putea atinge, se va discuta la nivelul strucutrilor guvernamentale cu Bruxellesul, aparatul de lucru al Consiliului e tot Comisia.

Sunteti multumiti de sprijinul oferit de Guvern pentru negocieri?

Da.

Veti prezenta o informare Parlamentului?

Nu, am facut informare a publicului. Ce informare sa fac Parlamentului? Noului Parlament.

Tariceanu premier?


Hai doamna...

Noul acord cu FMI?

Nu facem acord cu FMI pentru a incasa top up-ul. As vrea sa  ramane in continuare in acord cu FMI si CE pentru ca am ramas consistent oin urma cu reformele structurale ale companiilor de stat. Asta ne aduce in top up.

Va veti intalni cu Guvernul pentru a prezenta aceste concluzii?
Sigur ca da.

Nu comentez sume in momentul de fata in afara de cea de la agricultura.

Guvernul trebuie sa face refromele. Nu poti vorbi de un nou acord cand ai deficiente pe finalizarea acestui acord.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


6816 vizualizari

 • +51 (67 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 23 noiembrie 2012, 17:58)

  Erasm [anonim]

  • +32 (48 voturi)    
   asa este ! (Vineri, 23 noiembrie 2012, 18:30)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   Nimeni pana la Presedintele Basescu nu a informat pe români asupra unor negocieri ori decizii care implica tara. Imi amintesc ca in urma cu ceva timp re gaseau uslasi care sa faca bascalie in legatura cu aceste informatii, zicand ca sunt o dare de seama anacronica. E tocmai contrariul : anacronica ese neinformarea romanilor intr-un total dispret pentru popor.
   Presedintele isi face, cu mare responsabilitate , datiria in timp ce criticii lui de la guvern nu au guvernat si nu guverneaza ci se ocupa de campania electorala sau pun presiuni asupra institutiilor statului.

   Ziceau deunazi uslamistii ca, daca Presedintele nu-si utilzeaza dreptul de veto, e bun de suspendat. Mai ziceau ca daca nu-l numeste pe plagiator ca PM iar e bun de suspendat.
   Singura lor preocupare este suspendarea in dispretul absolut pentru interesul national.
   Daca românii ii voteaza masiv, isi merita soarta.
   • -20 (26 voturi)    
    Eu pe baza datelor (Vineri, 23 noiembrie 2012, 21:02)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui V. Val

    si nu vorbelor iau decizii. Poti sa-mi prezinti niste date statistice cu cresterea economica care sa ma convinga sa votez ARD?
    • +1 (3 voturi)    
     Hai sa-ti explic o treaba (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 8:32)

     Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Se voteaza antiUSL, nu ARD!
    • +2 (4 voturi)    
     E un non-sens ceea ce vrei! (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 9:48)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Date statistice cu cresteri economice...ARD!?
     In conditiile in care nu ARD este la guvernare, nu a fost, ce fel de date statistice vrei???
     ARD este o consstructie noua, la guvernare este USL! Ia uita/te peste datele lor statistice si ai sa intelegi de ce nu trebuie sa votezi USL!
     Cateva date:
     - plagiat si insusire de drepturi banesti necuvenite - tontu
     - coruptie, plagiat, insusire fonduri UE - mangla
     - minciuni in CV - dumitrescu, sova, pricoliciul sindical
     - curvasarie politica - pivniceru care se urca in orice masina ii deschide usa...
     - dragnea (prea mul;te de scris)
     - nicolescu (iarasi prea multe...)
     - oprisan....
     Ma opresc(u) - altul care face din doua stadioane, unul, ...
     Mai vrei?
    • +2 (4 voturi)    
     Cresterea (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 10:33)

     Jar [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     economica o faci tu,o fac eu ,daca avem initiativa,idei,inspiratie, noroc.
     Argumente pentru ARD?Taierea salariilor si pensiilor pentru a echilibra economic tara,pentru a pluti in valtoarea crizei in care fusese aruncata de Tariceanu prin marirea pensiilor si salariilor,impins de la spate de PSD.
     Saracia care vine peste noi o sa ne limpezeasaca capetele,insa pentru unii va fi prea tarziu.
    • +5 (7 voturi)    
     Cauta si vei gasi (Duminică, 25 noiembrie 2012, 9:57)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Compara cresterea economica din 2011 si inceput de 2012 cu cea de acum. Compara media cursului euro/leu. Compara preturile medii din 2011 cu cele de acum ( telemeaua Dorna acum un an era 24/kg acum este 35/kg ca un exemplu). Usl nu face altceva decat sa critice fara sa vina cu solutii. Evident ca pdl nu a fost perfect, au avut hotii lor (parte dintre ei prinsi si bagati la inchisoare, vezi Apostu, insa taman acelasi Apostu a fost eliberat acum) insa Usl nu face nimic, ei doar profita de cria economica si, zic ei, ca daca romanii au dus-o mai prost ca i. 2007 ar fi din cauza pdl, nu a crizei. Oamenii inteligenti vad insa ca de fapt pdl a micsorat la maxim efectele crizei, de cand avem usl au explodat preturile.
  • +5 (23 voturi)    
   Sa gandesc (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:03)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   nu mi-a cerut niciun politician pana acum, eu sunt obisnuit cu munca.
   • +2 (4 voturi)    
    Lozinca asta am mai auzit! (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 10:37)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    In primavara anului 1990 sa scandat acest slogan..... **NOI MUNCIM NOI NU GANDIM **! Te intreb ce valoare are munca pe care o faci fara sa gandesti ? valoare ZERO BARAT !
  • -19 (25 voturi)    
   ok, m-am gandit si m-ai convins! (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:03)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   unde candideaza barbatul asta atat de destept care imi da seama (mi-o da la fel de multi ca si la ceilalti?!) ca eu vreau sa votez cu Basescul la alegerile parlamentare!!
   • -11 (23 voturi)    
    esti ironic? (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:39)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    sau vorbesti serios?:)))) rad cu lacrimi. votaza cu mine ca si eu sunt mareee barbat:)))
  • +26 (36 voturi)    
   Bravo Base! (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:15)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   Iar ai adus bani Romaniei pe care care sper ca USL nu-i va fura de la agricultori cum a facut Dragnea si Mocanu!
   O sa mai asteptam alte zeci de ani ca sa avem un om de talia lui Traian Basescu!
  • +26 (36 voturi)    
   1000 de Base (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:16)

   nico3 [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   se vede diferenta intre Base si restul politicienilor. de-am fi avut vreo 1000 de Base, prin ministere si clasa politica, eram la nivelul Cehiei, Portugaliei, poate Irlandei .. dar mai e si problema noastra, adica cum gandim si actionam (votam). suntem ca cehii sai irlandezii la middle class ? sunt ridicoli astia din USL
  • -24 (30 voturi)    
   Esti masochisto-basist? (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:29)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   1.Pt.ca iti plac injuraturile,de la "stanga".
   2.8 ani contra 6 luni iti zic ceva?
 • -18 (30 voturi)    
  diplomație (Vineri, 23 noiembrie 2012, 18:28)

  Mazeta [utilizator]

  Dacă îl puneau pe Băsescu președinte al Statelor Unite ale Europei, așa cum ar fi fost normal, nu se ajungea aici. Prea multă democrație strică.
  • +13 (17 voturi)    
   Bravo (Vineri, 23 noiembrie 2012, 21:59)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Adevarata gindire de politician uslas.
 • -28 (42 voturi)    
  Ar fi bine sa TACA! (Vineri, 23 noiembrie 2012, 18:48)

  nenica [utilizator]

  In urmatorii 2 ani baselu ar face bine sa taca! Iar dupa aia 2 ani sa fie mut! E si asa prea mult cat ne-a frecat la cap cu idioteniile lui gratuite.
  Va gasiti aici cativa care dati plusuri si minusuri si credeti ca sunteti mari carcotasi in ale politicii....
  Hai nu ma innebuniti!
  Suntem toti intr-un mare rahat si mare parte din vina o are baselu, ne place sau nu ne place.
  E clar ca UE este pe duca, e un esec.
  Ce tot o afumati cu povesti si discutii inutile.
  Euro la fel, cam pe acolo.
  Momentan se prelungeste agonia. Atat.
  In rest noi taranii astia care muncim, incercam sa supravietuim de azi pe maine.
  Voi, la bucuresti va lafaiti in lumea aia ciudata.
  Politica facuta la bucuresti e bolnava. Grav!
  Trebuie un chirurg serios, tanar, fara mila.
  • -15 (25 voturi)    
   așa e (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:34)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui nenica

   Să vină un doctor ardelean sau un chirurg moldovean, uns cu toate alifiile!
 • +26 (32 voturi)    
  base, ai încurcat-o (Vineri, 23 noiembrie 2012, 18:49)

  ampersand [utilizator]

  Nu te-ai întors în ţară cu 47 de miliarde în sacii oferiţi de dan diaconescu, ai încurcat-o cu plagiatorul&şleahta de guri flămânde şi urlătoare.
 • -15 (23 voturi)    
  Unde ești mamă (Monica Macovei) să mă vezi, în ce (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:09)

  Zamoreanu [utilizator]

  Și eu am încredere în potențialul domnului Băsescu.., cum bine se știe acest om nu pre mai are unde să se „ cațăre” pentru că a obținut tot ce se putea ca funcții în sta și mai cred că „până și prostituatele se călugăresc” când le bate ceasul...
  Sper ca președintele meu să se debaraseze pentru totdeauna de tabieturi meschine și mă refer la cele de „haită politicianistă” repercursiuni ce le vor resimți cel puțin 3 generații.
  După cum vedeți, eu nu amestec competența cu individuală cu interesul de „haită”... Sete de putere a determinat toți demnitarii (fără excepție), să accepte compromisuri ce nu fac cinste străbunilor ce s-au jertfit pentru neam și țară.
  „Umbrela” politicul în a-ș proteja finanțatorii de campanie, a făcut ca justiția să „ scârțâie” când vine vorba de de actele și faptele lor ilicite..., ba mai mult, văzând cum stau lucrurile foarte mulți funcționari publici au trecut de partea infractorilor și ca justiția să fie confundată cu un gard putred de nuiele pe care „dulăii” îl sar, „cățeii” se strecor, iar fraierii umplu temnițele tării.
  Ca să fiu și mai convingător cu privire la lipsa de respect și nesupunerea baronilor față de Lege și propriul partid, vă invit să-mi citiți blogul, din care citez:
  Unde ești mamă (Monica Macovei) să mă vezi, în ce hal mă „prostituez”
  Priviți „păpușa gonflabilă” USL-istă ce tronează în „buricul târgului, într un oraș al cărui primar de „centură” fost PUR, PSD, PDL, actualmente ARD-ist și unde 75% dintre alegători sunt simpatizanți ai PDL → http://zamoreanul.wordpress.com/2012/11/21/v-am-tras-o-si-voua-ard-istilor/
 • -23 (29 voturi)    
  Deci (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:18)

  evoque [utilizator]

  atat timp cat nu este parafat este vax albina. Au circulat noaptea documente, bla, bla, bla. Nada, nimic. Nu este acord scris si semnat nu este nimic, decat: O mare abureala.
  • +16 (20 voturi)    
   Se vede ca (Vineri, 23 noiembrie 2012, 22:07)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   ai ascultat cu mare atentie si ai inteles totul foarte bine din cea ce a zis presedintele Basescu. Bravo. Felicitari. Exceptional.
 • -17 (17 voturi)    
  Iti doresti sa castigi mai mult bani ca operator ? (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:25)

  LeaderStudio [utilizator]

  Castiga intre pana la 1000euro.
  Te angajam ca Hostess Online.
  Inscrie-te pe www.leaderstudio.ro
 • +11 (17 voturi)    
  veto (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:41)

  dan-titus [utilizator]

  pai veto... nimic?.
  ei ... vorbeam cu veta. proasta dracu.
 • +25 (27 voturi)    
  10 zile de propaganda degeaba (Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:10)

  Gryphus [utilizator]

  10 zile a durat in Romania propaganda USL despre cati bani trebuie sa fie alocati pt Romania la acest consiliu european desi se stia ca sunt sanse mari sa esueze.

  in urmatoarele 3 zile USL va inventa un nou scandal iar televiziunile lor "de stiri" il vor amplifica si uite asa ajungem in ziua alegerilor fara sa discutam despre ceea ce guvernul PNL-PSD face in Romania de 7 luni (adica nimic)
 • +16 (22 voturi)    
  nedumerire... (Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:12)

  nedumeritul [utilizator]

  oameni buni...acu vreo 30 de ani a fugit Vasile in America.
  De acolo a trimis ani de zile lunar cate 50 de dolari fiecarui fost consatean.
  Intr-o buna zi cand satenii s-au adunat sa-si primeasca ce 50 de dolari in plic au gasit o scrisoare :
  "fratilor nu mai pot sa va trimit bani pentru ca fiul meu a intrat la facultate si trebuie sa platesc taxele."
  Dupa un moment de liniste unul dintre sateni a exclamat: "Oameni buni asta vrea sa-si tina copilul la facultate pe banii nostri"
  Pe o chestie similara este negocierea de care se face atata caz ? Daca da,atunci Ponta e mai potrivit pentru negociere.(se pricepe mai bine sa negocieze bani nemeritati)
  • 0 (2 voturi)    
   Felicitari pentru exemplu! (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 17:03)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

   Cam asa este si cu BOR-ul!

   Daca le ceri sa plateasca impozitele, iti spun ca sunt banii lor!

   Doar sunt "Frati de Cruce" cu USL-asii!
 • +20 (24 voturi)    
  Cand s fost Ctrl_V Punta (Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:38)

  Dalinar [utilizator]

  La Bruxelles, s-a intors in tara si se lauda ca a dat mana cu Hollande si poporenii votaci de bolshevici tare mandri au foar cu al lor socialist.
 • 0 (2 voturi)    
  Va fi (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 9:24)

  ilie22sute [utilizator]

  Europa stabileste PLANUL BUGETAR pentru 2014 - 2020 bun , rau cum o fi , VA FI ! Pentru RO a fost STABILIT un PLAN BUGETAR 2007- 2013 Parlamentul si guvernele trebuiau sa stabileasca PLANUL DE EXECUTIE BUGETARA dar , singurul plan semestrial ( maxim ) a fost " CE FALIMENTAM , VINDEM PE 2 LEI CU COMISION DE MILIOANE . CINE IA COMISIONUL SI CUM SE IMPARTE " Uslasilor care e planul '14 -'20 ? EVACUARE SILITA ? ( vezi proiectul de lege ) De ce Consiliul Concurentei nu a sanctionat OPSPI Vulpescu pentru TRUCAREA LICITATIEI OLTCHIM ? De ce Consiliul Concurentei nu a TRIMIS ORGANELOR ABILITATE DOCUMENTELE DIN CARE REZULTA DEPASIREA ATRIBUTIUNULOR FUNCTIONALE , IMIXTIUNE IN OPSPI ( ce atributiuni functionale / fisa prostului are PREMIERUL in OPSPI ? ) cu alte cuvinte ABUZ IN SERVICIU PRIN DEPASIREA ATRIBUTIUNILOR FUNCTIONALE IN DAUNA INTERESELOR PUBLICE !...Pana una alta ascultati melodia cantata de LEO GROAZA : " Hai LELE LELE LE pana it e ... " Sau BUNA MARINE cu "fly Robin fly up , up to the sky ..." ca si asa panaiti pe asfalt sunt o gramada...
 • +2 (4 voturi)    
  draftul de buget ue (Duminică, 25 noiembrie 2012, 12:28)

  revo [utilizator]

  Ati deschis draftul, sa va uitati de curiozitate cum arata un document ue? Este coplesitor: deci Base cunoaste toate cate sunt scrise acolo, toti termenii, toate mecanismele implicate si stie ce si cum sa negocieze; s-a vazut asta pt. ca stie sa explice fara sa se incurce.
  Or vrea sa priceapa, oare ii intereseaza?
  Cat este de iresponsabil crin antonescu care vrea sa fie presedinte, cand el nu este in stare nici macar sa stea treaz la un discurs de blablaieli?!
  FRATILOR, CATRE CE NE INDREPTAM?!! Ce s-o alege de noi din decembrie?! Imi vine sa zic ca ar fi mai bine sa vina sfarsitul lumii pe 22 decat sa cadem sub armata flamanda de uslasi, dar nu avem noi norocul asta.
  • -1 (1 vot)    
   Fara suparare.. (Duminică, 25 noiembrie 2012, 23:58)

   flyngangel [utilizator] i-a raspuns lui revo

   @revo...

   Cine vrei sa se uite pe el, sustinatorii orbiti de fumurile coplesitoare ale USL?? Si hai sa zicem ca se uita, crezi ca vor intelege ceva mai mult decat figuramatei la poarta noua ( vb din popor ) .. daca nu ar fi atat de porniti si intaratati, sau spalati pe creier, ar vedea ca totusi, politica internationala, mnu se chiama.. hai sa urlam ca dobitocii ca il vrem jos pe ala, sau , daca nu ne dai ce vrem, te facem harcea parcea, sa vezi tu cine e mai tare, Ar vedea ca acolo sunt totusi, interese enorme si fiecare Jucator( TARA) doreste sa obtina cat mai mult, dand cit mai putin.. e o partida de poker, daca doriti, intre politici..
   Dar tu crezi ca ei chiar observa ca singurul ( in acest moment, cel putin) care poate face fata la aceasta masa, e Basescu, si nu ca ar fi cine stie ce mare geniu, dar are finetea de a sti cum sa ai trateze, cum sa negocieze, etc etc.. Eu nu cred ca se vor uita la asta, ci la faptul ca asteapta ca e l sa refuze propunerea lui Pontanache, ca sa urle iar in gura mare, e ce le reuseste cel mai bine, restul cere un efort intelectual, de care sincer.. nu sunt capabili.. Sorry :(
 • -1 (1 vot)    
  Transparenta :) (Duminică, 25 noiembrie 2012, 23:50)

  flyngangel [utilizator]

  Opozitia sau oricine pot sa spuna ce vor, ( inclusiv pe mine ma pot acuza postacii ca sunt Basist, ca asa e obiceiul la noi, desi nu e adevarat chiar de loc) dar adevarul este unul, DACA toti politicienii nostri sarmanii, ar da dovada macar de jumatate din transparenta de care dovada institutia Presidentiei, si daca ar lasa deschis si in mod efectiv( adica sa se si tina cont de ) canalul de comunicare intre stat si popor, tara asta mult ar mai avea de castigat, cred ca aceia ar ramane pe scaunele lor mult si bine, caci poporul ar fi cel care nu iar mai lasa sa plece, Ar trebuie sa fie o echipa-politicieni-popor, nu una contra celeilalte.. coeziune, unire si devotament.. va spune ceva asta stimati USL-isti ? Incercati sa va ganditi ptr un moment.. ce e mai important.. ca Vasilache, Ion, Gheorghe sau Bula, nu mai e presedinte, sau faptul ca amaritul ala de presedinte, se bate(diplomatic vb) la masa celor mai mari si mai tari, ca si Romania sa beneficieze de aceleasi drepturi ? Interesul Romaniei, sau interes de partid.. dupa vi ce e mai important ptr voi, ptr familiile noastre, ptr noi toti..
  Asta dorim toti, bunastare, transparenta, adevar, din partea celor de sus, si asta e ceea ce nu avem de cele mai multe ori.. reflectati inainte sa vb..,, Basescu,, ( ptr voi ignoranti si fara respect ) adica D-ul Presedinte ptr noi.. a facut de la inceput ceea ce ar trebui sa faca toti: Ne-a INFORMAT SINCER, CUM STA PARLEALA( pe limbajul vostru )!! Iar eu ai dau stima si respectul meu,( ma refer la presidentie, nu la persoana) !! REFLECTATI!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  pregatiri (Luni, 26 noiembrie 2012, 12:25)

  Baltaretu [utilizator]

  se fac pregatiri intense vezi numiri si asezari de persoane pe linia agricuturii, ca sumele acordate(negociate) de la UE sa fie impartite de gurile lacome instalate pe linia Agriculturii.Acestia deja merg pe la sate si le promit ajutoare UE daca vor fi ei la putere (vor fi votati)Deci.Dle presedinte va rog sa negociati cit mai multi bani , sa aiba ce impartii lacomii USL.Asta da altruism


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by