Peste 150 de soferi au fost amendati, joi, in urma unei actiuni a Politiei pe autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti), 91 dintre acestia fiind sanctionati pentru depasirea vitezei legale, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), potrivit Mediafax.

Potrivit IGPR, intre orele 13.00 si 17.00, politisti ai Sectiei de Politie Autostrazi au organizat o actiune pe A1, impreuna cu specialisti ai Registrului Auto Roman, Garzii Financiare, Autoritatii Nationale a Vamilor, Oficiului Roman pentru Imigrari si Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

Politistii au dat 152 de amenzi contraventionale, dintre care 91 pentru pentru depasirea vitezei legale, 20 pentru nerespectarea timpilor legali de odihna condus si repaus si 41 pentru alte abateri constatate, valoarea totala a sanctiunilor fiind de aproape 70.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase 21 de certificate de inmatriculare, au fost ridicate in vederea suspendarii doua permise de conducere auto si au fost indisponibilizate doua autovehicule.