Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Castie si Justitie au inceput urmarirea penala fata de cinci membri ai unei sectii de votare din Ovidiu, judetul Constanta, pentru fraude la referendumul din 29 iulie. Cei cinci sunt acuzati ca au introdus in urne buletine de vot pentru alegatori care nu au votat si ca au semnat in locul acestora, informeaza Ministerul Public.

Potrivit comunicatului de presa, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ au derulat si deruleaza cercetari fata de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza judetului Constanta, acestea facand parte din dosarul "fraude la referendum".

Procurorii au dispus marti inceperea urmaririi penale fata de Veronica Popescu, Manuela Raluca Cojocaru Libu, Maria Petre, Elena Popa si Mariana Puscasu, membri ai Biroului electoral al Sectiei de votare nr. 360 din Ovidiu, "pentru savarsirea infractiunii de introducere in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, prevazuta de articolul 55 din Legea 3/2000".

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, "cu ocazia desfasurarii Referendumului national din data de 29.07.2012, invinuitii au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot, corespunzator unui numar de persoane care nu s-au prezentat la urne si a caror semnatura a fost executata in fals, denaturand, in acest mod, realitatea datelor inscrise in documentele intocmite la nivelul biroului electoral", informeaza Ministerul Public.