Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a declansat, vineri, o ancheta la un liceu din municipiul Vaslui, dupa ce mai multi elevi din aceeasi clasa au lesinat sau li s-a facut rau dupa administrarea unui vaccin, doua ambulante ajungand la unitatea de invatamant pentru a prelua adolescentii respectivi, relateaza Mediafax.

Doua eleve de 16 ani de la Liceul "Emil Racovita", colege de clasa, au lesinat in urma administrarii vaccinului impotriva tetanosului si difteriei, una dupa zece minute de la imunizare, iar cealalta dupa aproximativ doua ore dupa ce a fost injectata de catre asistenta medicala a scolii.

De asemenea, alti elevi din aceeasi clasa au acuzat dureri sau li s-a facut rau dupa administrarea vaccinului.

Speriati de ceea ce li se intampla colegilor, adolescentii au sunat la numarul de urgenta 112 si au solicitat interventia unor ambulante.

"Din ceea ce am aflat pana acum de la directorul liceului, prima eleva a lesinat pe holul scolii, insa si-a revenit repede, fara a mai fi nevoie de transportul ei la spital cu ambulanta, primind ingrijiri de la asistenta medicala a liceului. Cea de-a doua eleva a lesinat mai tarziu, cand asistenta nu mai era in liceu. Insa, si in acest caz, cand a venit ambulanta, eleva a refuzat transportul la spital, fiind in parametrii medicali normali. In urma acestor evenimente, noi am luat legatura si cu Directia Sanitara pentru a putea stabili ce s-a intamplat la aceasta unitate de invatamant", a declarat, vineri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au afirmat ca nu ar fi nicio problema cu vaccinul respectiv si nici in privinta modului de administrare si ca, de fapt, adolescentii ar fi lesinat de frica.

"Lesinul nu este o reactie adversa postimunizare, administrarea vaccinului facandu-se corespunzator. De fapt, elevii au lesinat sau li s-a facut rau deoarece le-a fost frica de intepatura", a precizat medicul-sef al DSP Vaslui, Luminita Costache.

Ea a mai afirmat ca asistenta medicala a Liceului "Emil Racovita" Vaslui nu a informat-o cu privire la incidentele aparute in urma administrarii vaccinului impotriva difteriei si tetanosului.