Seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, va participa luni la cea de a opta reuniune trilaterala a ministrilor Afacerilor Externe din Romania, Bulgaria si Grecia, care se va desfasura la Sofia (Bulgaria), anunta Agerpres.

Potrivit MAE, dezbaterile reuniunii se vor concentra asupra temelor de actualitate de pe agenda europeana si internationala, dar si pe cooperarea trilaterala la nivel regional.

"Se vor analiza si conveni modalitati de cooperare si promovare a unor obiective comune, avand in vedere ca in primul semestru al anului 2014 Grecia va detine Presedintia prin rotatie a Uniunii Europene, iar Romania va detine Presedintia-in-exercitiu a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, in perioada iunie 2013 - iunie 2014. Totodata, vor fi abordate aspecte legate de procesul de negociere a Cadrului Financiar Multi-Anual 2014-2020 din perspectiva apartenentei celor trei tari la Grupul Prietenii Coeziunii", a precizat MAE.

La finalul reuniunii, cei trei ministri ai Afacerilor Externe vor adopta o Declaratie comuna.

Cea mai recenta reuniune trilaterala la nivel de ministri ai Afacerilor Externe a avut loc la Bucuresti (21 mai 2010).

Organizarea urmatoarei sesiuni a revenit, prin rotatie, Bulgariei, avand in vedere faptul ca Atena a gazduit o astfel de reuniune trilaterala la nivel ministerial la 22 decembrie 2007.