Serviciul Roman de Informatii (SRI) a retinut si a luat in custodie publica un barbat de origine araba care desfasura pe teritoriul Romaniei actiuni propagandistice in favoarea unor grupari teroriste, adepte ale ideologiei Al-Qaeda si se pregatea sa recruteze alte persoane simpatizante ale acestei ideologii, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantului SRI, o decizie a Curtii de Apel Bucuresti l-a declarat pe cetateanul strain Hassine M.A indezirabil in Romania pe o perioada de cinci ani. Aceeasi instanta urmeaza sa decida daca acesta va fi expulzat.

SRI a mai informat ca il urmarea de mai multi ani pe cetateanul de origine araba, iar Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului a stabilit ca acesta desfasura activitati care aduceau atingere sigurantei nationale.

Sorina Sava a declarat pentru Mediafax ca "in contextul masurilor derulate de SRI pe profil antiterorist, cu sprijinul partenerilor din cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului (SNPCT), s-a stabilit cu certitudine ca cetateanul strain desfasura o serie de activitati care constituiau riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Acesta era adept al ideologiei extremist-teroriste, a initiat si permanentizat legaturi cu elemente radicale aflate in exteriorul Romaniei, actionand activ pe linia promovarii in tara noastra a unor idei si materiale propagandistice, inclusiv in mediul virtual, in favoarea unei miscari cu orientare extremist-terorista, afiliata ideologiei Al Qaeda. In acest caz, a fost preocupat sa dezvolte in Romania capacitati de prozelitism si radicalizare a unor coreligionari."

Pentru prinderea lui Hassine M.A., SRI a colaborat cu Inspectoratul General pentru Imigrari din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

"Serviciul Roman de Informatii, in calitate de autoritate nationala de prevenire si combatere a terorismului are ca prioritate prevenirea oricaror riscuri pe profil antiterorism", a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, pentru Agerpres.