Judecatorul Cristi Danilet, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, afirma, pe contul sa de Facebook, ca solutia este plecarea din tara daca discutiile privind trecerea CSM in subordinea Parlamentului si limitarea puterilor CCR se transpun in initiative legislative.

Cristi DaniletFoto: Arhiva personala

"CSM trecut sub Parlament, CCR limitat in puteri, ANI redus atributii, Inspectia trecuta la MJ, CNA revocat de Parlament - o mare de idei, care mai de care mai nepotrivite. Chiar si de lansat in public. Daca si apar initiative legislative in acest sens, ne luam bagajele si plecam. De data asta din tara", afirma acesta.

In urma cu cateva zile, Cristi Danilet a criticat o declaratie a premierului Victor Ponta, care spusese: "Consiliul Superior al Magistraturii, acel consiliu pe care stiti, cu chiu cu vai am reusit sa-i aduc din vacanta sa o elibereze pe doamna Pivniceru".

"Eu vreau sa spun un lucru, sa se inteleaga: CSM e independent si agenda nu i-o face in niciun caz premierul sau ministrul justitiei. Asta vara am luat act de demisia d-nei Pivniceru intr-una din sedintele programate inca dinainte de vacanta pt perioada 20-24 august. Asadar nimeni nu a trebuit 'adus din vacanta'. Eu, de exemplu, am fost la birou atat inainte, cat si dupa acea perioada", a replicat judecatorul Danilet, tot pe contul lui de Facebook.