Presedintele Traian Basescu a primit joi, la Palatul Cotroceni, o delegatie a reprezentantilor companiilor americane participante la misiunea economica a Consiliului de Afaceri Romano-American in Romania (AMRO). In cadrul intalnirii, seful statului a apreciat faptul ca relatiile politice si militare sunt excelente in conditiile actualului Parteneriat strategic cu SUA, exprimandu-si dorinta ca si relatiile economice bilaterale sa ajunga la potentialul real al celor doua economii, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit comunicatului, seful statului a mai afirmat ca "mediul investitional s-a imbunatatit semnificativ avand in vedere ca in ultimii cativa ani Romania a implementat reforme structurale al caror rol a fost asigurarea unei cresteri economice sustenabile".

La randul lor, reprezentantii companiilor americane "i-au adresat multumiri presedintelui Traian Basescu pentru sprijinul constant acordat proiectelor de investitii pe care le desfasoara in Romania".

Delegatia oamenilor de afaceri americani a fost alcatuita din reprezentanti ai unor companii americane cu prezenta la nivel global care activeaza printre altele in domeniile: agricultura, energie, servicii financiare, sectorul farmaceutic si bunuri de larg consum, multe dintre ele fiind lideri mondiali in aceste domenii.

Si premierul Victor Ponta s-a intalnit, joi, la Guvern cu reprezentantii American Romanian Business Council (AMRO), organism care reuneste principalele companii americane prezente in Romania, printre care Chevron, Exxon Mobil, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Metlife, Smithfield Foods, AMGEN si ADM. "Guvernul vrea sa continue si sa extinda parteneriatul economic cu mediul de afaceri american, indeosebi in domeniul energiei si in cel al agriculturii", a spus Ponta, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.