Regele Mihai I va fi omagiat la Londra printr-o serie de evenimente, in cadrul unei vizite pe care o va face in perioada 6-8 noiembrie 2012 in Marea Britanie, impreuna cu Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Familiei Regale.

Regele Mihai IFoto: HotNews / DP

Alaturi de Regele Mihai se vor afla si Principesa Elena, impreuna cu fiica ei, Elisabeta Karina.

Marti, 6 noiembrie, Principesa Mostenitoare si Principele Radu vor lua parte la Gala Anuala a Crucii Rosii Internationale, eveniment ce se afla anul acesta sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale.

Miercuri, 7 noiembrie, Majestatea Sa Regele va avea o intalnire cu Lordul Primar al Londrei. In seara aceleiasi zile, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Elena si Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele traditionale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale orasului Londra.

Joi, in ziua Sfintilor Mihail si Gavriil, Familia Regala a Romaniei va participa la un serviciu religios in Capela Regala Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc in onoarea Regelui Mihai si va fi condusa de capelanul Reginei Elisabeta II si capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway. Evenimentul este ocazionat de implinirea a 75 de ani de cand Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, in grad de Mare Cruce. Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran strain al carui blazon este asezat in capela Ordinului.

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alaturi de Familia Regala a Romaniei, Altetele Lor Regale Ducele si Ducesa de Gloucester, reprezentand pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezenti membri ai Guvernului Britanic, oficiali ai orasului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalitati din mediul de afaceri si ale societatii civile din Marea Britanie.