Autoritatile din turism din Romania se folosesc de legaturile genealogice dintre familia regala britanica si contele Dracula pentru a atrage turistii din Marea Britanie, scrie presa britanica. Potrivit Daily Telegraph, biroul national de turism roman promoveaza legatura dintre Printul Charles si Vlad Tepes, "nobilul din secolul al 15-lea care a inspirat legenda cu vampiri", intr-o brosura pe care o distribuie la World Travel Market, targul international de turism care s-a deschis luni in Londra.

Printul CharlesFoto: Agerpres

Printul de Wales insusi, care are proprietati in Transilvania unde vine cam o data pe an, a afirmat, intr-un clip realizat anul trecut, ca exista legaturi indepartate intre familia sa si Vlad Tepes. "Transilvania este in sangele meu. Genealogia arata ca sunt descendent al lui Vlad Tepes, deci am ceva apartenenta la aceasta tara".

Biroul de turism din Romania se foloseste de acest clip pe YouTube si de brosuri pentru a atrage vizitatorii. Maria Iordache, directorul organizatiei in Marea Britanie, a declarat pentru Daily Telegraph, ca 118.000 de britanici au vizitat Romania in 2011. "In 2012 vor fi mai multi. Am raportat o crestere de 7% in randul turistilor britanici in primul trimestru, o perioada care in mod normal mai linistita pentru turisti. Pentru vara si toamna, procentul va fi si mai ridicat", a spus ea.

Potrivit cartii "Royal Highness", publicata in 1982 si scrisa de Sir Ian Moncreiffe, Printul este un stramos de ordinul al 16-lea al lui Vlad Tepes. Legatura se face prin Regina Maria, consoarta lui George V, catre Vlad al IV-lea, fratele vitreg al lui Vlad Tepes.

O alta legatura se face si intre Principesa Marie de Edinburgh, nepoata Reginei Victoria si Printului Albert (Regina Maria a Romaniei), care s-a casatorit cu Regele Ferdinand.

S-a spus de asemenea ca porfiria (deficienta de fier), afectiune ce se considera ca sta in spatele mitului vampirilor din Transilvania, s-a regasit si in randul familiei regale britanice.

Publicatia aminteste ca Printul Charles a achizitionat in 2006 o proprietate in satul Viscri si conduce fundatia Mihai Eminescu, ce restaureaza mostenirea culturala a satelor saxone din zona.

Citeste si despre reportajul pe care The Telegraph l-a facut la Valea Zalanului, pe urma "Printului Charles de Transilvania"