Procurorii audiaza miercuri mai multi profesori si studenti de la Universitatea Bioterra, in dosarul privind spagile cerute de dascali pentru a promova studentii. Este vorba despre 60 de persoane care au calitate de martor, transmit televiziunile de stiri.

La inceputul acestei luni, seful de lucrari la Universitatea Bioterra, Adrian Dulugeac, a fost arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Pitesti, in dosarul in care este acuzat ca a primit bani sau bunuri de la studenti carora le-a dat subiectele la licenta sau pe care i-a ajutat sa obtina diplomele fara sa sustina examene.

Adrian Dulugeac este si prodecan la Facultatea de Control si Expertiza a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alaturi de Laura Harcan, sef de lucrari la Facultatea de Drept, in legatura cu divulgarea de subiecte de licenta, aceasta fiind acuzata de fals intelectual.

Universitatea Bioterra este creditata cu un "grad limitat de incredere", iar daca la o evaluare a Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) se va constata ca nu sunt indeplinite standardele necesare, institutia poate cobori la "neincredere", dupa care poate urma retragerea dreptului de functionare, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Universitatea Bioterra a fost implicata, in 2000, intr-un scandal legat de emiterea de diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei, fara ca Bioterra sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare (CNEEA) hotarand retragerea autorizatiei, pana la remedierea problemelor.