Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat sambata ca , in opinia sa, directorul scolii din localitatea constanteana Sinoe, unde preda invatatoarea cercetata pentru proxenetism, are o responsabilitate in acest caz pentru ca ar fi trebuit sa isi cunoasca mai bine subordonatii si sa observe eventualele "derapaje", informeaza Mediafax.

Prezenta la o conferinta de presa la Constanta, Ecaterina Andronescu a declarat aceasta situatie trebuie sa reprezinte un semnal pentru toti directorii unitatilor de invatamant, care trebuie sa isi cunoasa mai bine cadrele didactice.

"Eu cred ca, mai degraba, acest caz reprezinta un semnal pentru toti directorii de scoala. Ca director, trebuie sa te uiti sa vezi care iti este corpul profesoral din scoala. Imposibil ca un asemenea om sa nu se tradeze intr-un moment sau altul, iar directorul sa nu fi sesizat un asemenea derapaj. De aceea, eu nu-l derobez de responsabilitate nici pe directorul scolii, are si el o vina. Invatatoarea a fost laborant un an in scoala aceea, putea sa vada care sunt relatiile cu elevii si imposibil sa nu iti dai seama. Toata viata mea am lucrat in scoala si nu cred ca ar fi putut sa nu isi dea seama directorul daca lucrul acesta il preocupa si trebuia sa-l preocupe", a afirmat ministrul Andronescu.

Reprezentantul ministerial considera ca invatatoarea respectiva nu trebuie sa mai revina vreodata in invatamant: "Cred ca desfacerea contractului de munca trebuie sa fie cu aceasta eticheta ca niciodata nu se mai poata intoarce in invatamant".

La randul sau, seful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Raducu Popescu, prezent la conferinta de presa, a spus ca este deschisa o ancheta in acest caz si ca invatatoarea respectiva nu va mai reveni in invatamant. "A iesit din sistem si nu va mai reveni niciodata. Este o ancheta in derulare in acest caz", a spus Popescu.

Amintim ca politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si procurori DIICOT Constanta au facut, marti, zece perchezitii domiciliare la membrii unei grupari suspectati de trafic de minori, proxenetism si pornografie infantila prin sisteme informatice.

Anchetatorii spuneau ca membrii gruparii au recrutat, incepand cu luna mai a acestui an, in special din localitati rurale din judetul Constanta, mai multe tinere, printre care si minore. Ei le promiteau fetelor ca le vor facilita angajarea ca receptionere, cameriste sau babysitter, dar dupa ce au fost aduse in apartamente inchiriate in municipiul Constanta au fost obligate sa se prostitueze.