VIDEO Ecaterina Andronescu: Vom modifica Legea educatiei astfel incat clasa a IX-a sa ramana la liceu
"Clasa a IX-a cred ca trebuie sa ramana la liceu. Liceul romanesc are in traditie o durata de patru ani si eu cred ca trecerea clasei a IX-a la clasa gimnaziala ar insemna un salt in jos imens la calitatea invatamantului si nu cred ca trebuie sa-l facem. De aceea, acesta este unul din obiectivele pe care le avem atunci cand vom modifica legea si vrem sa facem lucrul acesta cat mai curand", a afirmat ministrul Andronescu la o intalnire cu directorii unitatilor de invatamant din judetul Constanta.
Reprezentantul ministerial a precizat ca actuala Lege a educatiei prevede ca din 2015 clasa a IX-a sa treaca la scoala gimnaziala, dar ca intentioneaza corectarea acesteia pentru ca lucrurile sa ramana neschimbate.
"Actuala lege stabileste ca din 2015 clasa a IX-a sa treaca la scoala gimnaziala. Acest lucru ar fi pur si simplu o abandonare a calitatii sistemului national de invatamant. Vom corecta legea Educatiei si vom lasa clasa a IX-a in ciclul gimnazial, acolo unde mi se pare ca ii este locul", a explicat Ecaterina Andronescu.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
In Elvetia clasa IX este la invatamântul obligatoriu, dupa care absolventii sunt orientati in functie de rezultate la ucenicie, invatamantul profesional si liceal.
Deci aceasta Tovarasa ministru ciunteste legea FUNERIU
Ca raspuns la intrebarile lui Victor Ponta si Crin Antonescu, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Educatie, Dennis Abbott, a declarat ca "Opiniile privind reforma sistemului de educatie din Romania, exprimate de comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos in timpul recentei sale vizite la Bucuresti, sunt cele ale Comisiei Europene. (...) Romania a adoptat o reforma sistemica, ambitioasa, la toate nivelurile educationale. Rezultatele romanesti la testele internationale arata nevoia urgenta de consolidare a calitatii sistemului de educatie in ansamblul sau. De aceea, este important ca reformele sa continue, intrucat invatamantul poate fi ameliorat doar prin eforturi sustinute privind politica in domeniu"
Unii oameni nu inteleg notiunile de educatie, stabilitate, progres sau confirmarea prin aprecierile altor experti.
Pentru mintile spalate de buretele antena3 exista doar basescu si oamenii lui ( desi un contraargument excelent ar fi " ponta - plagiat si cu oamenii lui, Liviu Pop, Mang si Andronescu " ).
Andronescu repeta ca un papagal ca "legea lui Funeriu" o opreste sa ii retraga titlul de doctor lui Ponta dar nu se gandeste sa modifice legea pt asta
Coana abramburica zi matale nu asta vrei !!!
nu pt ca madam Andronescu ar avea vreo urma de bune intentii; ea a vrut pur si simplu sa ia o masura anti-legea Funeriu.
dar trecerea clasei a IX-a la gimnaziu era o barbarie, doar ca sa-i iasa lui Funeriu la numaratoare aia 10 ani de invatamant obligatoriu fara sa pastreze aberatia cu liceul garantat pt oricine (examenul de capacitate fiind, in prezent, ne-eliminatoriu).
in loc sa aboleasca cei "10 ani obligatorii", Funeriu a preferat sa mute clasa a IX-a la gimnaziu (si pregatitoarea in scoli), netinand cont nici de ce inseamna, efectiv, liceu - cu mod de predare, materii specifice etc., nici de varsta copiilor - in clasa a X-a dezvoltarea emotionala a adolescentilor e suficient de problematica, expunerea lor la un stres suplimentar de adaptare la o noua scoala, noi colegi, profesori etc. ar fi fost dezastruoasa.
daca ministrii ajung sa desfiinteze masurile imbecile ale antecesorilor lor, la mai mare :)
7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
http://www.cotidianul.ro/secretele-puterii-politice-dupa-an-chomsky-193621/
Ce e evident e ca nici o masura luata nu amelioreaza educatia copiilor, ci trebuie ca in fiecare an sa ajungem la trista concluzie basesciana " scoala scoate tampiti " .
Desigur voi primi minusuri de la citiorii hotnews limitali. Asa ca pentru a mai atenua din furia lor vreau sa mentionez ca:
1. Domnul Presedinte Traian Basescu, Presedintele Ales si mult iubit de catre poporul Roman este cel mai cinstit, onest si competent om de pe fata pamantului.
2. Domnul Funeriu este demn, nu este pupinfundist, iar masurile lui sunt de-a dreptul geniale si extrem de utile.
3. Jos USL, jos Iliescu, jos bolsevicii, jos Rusia, jos mogulii.
4. Bla bla bla, Antene, bla bla bla Plagiat, bla bla bla Repetent, bla bla ce destepti si neiunfluentabili sunt cititorii hotniuz.
Asa poate veti face ceva util pentru tara si nu o sa mai debusolati din nou elevii cu schimbari facute pe genunchi si fara argumente logice!
alea primesc plusuri, alea raspund logicii de spalati pe creier a comentatorilor de pe acest site (si de pe altele).
cei care sustin "legea Funeriu" n-o sustin pentru ca ar sti ce contine, sau care sunt implicatiile ei pt invatamant, ci pt ca a fost adoptata de un ministru al PDL-ului.
asa ca Andronescu ar trebui sa fie pe placul vostru - nici ea nu modifica legile in interesul scolilor sau al copiilor, ci din ratiuni politice.
Pot sa fac comparatia intre ce invata fiica mea in Bucuresti si fiul meu in Montreal. Pariaza cineva care va fi mai pregatit in final?
Au marit pe muteste norma si au micsorat salariul , dar nici USL nu ia atitudine in privinta asta.
Daca vreun partid propune revenirea la vechea normare o sa-l votez, iar daca nu propune nimeni nici nu voi mai participa la vot.
Ar mai fi si problema pensionarii cadrelor didactice , care produce destul de multe neajunsuri atat elevilor cat si cadrelor didactice. daca la facultate un profesor poate preda la 65 de ani (barbati) sau 62 (femei), la scoala primara, gimnaziala sau liceu , nu prea este asa de usor. Chiar si legile comuniste prevedeau ca in invatamant , profesorii se pot pensiona mai devreme cu 3 ani fara diminuarea drepturilor. Prevederea a mai ramas inca 20 de ani dupa revolutie , dar legea actuala a anulat acest drept.