Vremea se va raci incepand de duminica, urmand ca temperaturile sa scada de la maxime de 26 de grade pana la 5-10 grade, urmand ca de marti sa se mai incalzeasca, a informat, vineri, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, citat de agentia Agerpres.

"In cursul zilei de maine (n.r. sambata), Administratia Nationala de Meteorologie nu va emite o atentionare de cod galben, dar suntem obligati sa dam o informare privind urmatoarele aspecte: de duminica pana marti dimineata temperaturile vor scadea de la maxime de 26 de grade, pana la 5 - 10 grade. Prin urmare va fi destul de rece in comparatie cu ce a fost pana acum. Nu se va instala iarna, dar este posibil ca duminica noaptea si luni noaptea sa vedem tiruri blocate in Pasul Tihuta si Muntii Gutai. Nu se instaleaza iarna, dar trebuie sa avem grija cu aceasta scadere brusca de temperatura care va fi de duminica pana marti", a avertizat Ion Sandu, la videoconferinta cu prefectii.

El a afirmat ca, dupa cateva zile reci, temperaturile vor incepe sa creasca pana la 15 grade ziua, respectiv 5 grade noaptea.