Cum au devenit Regele Mihai si Casa Regala un subiect major pe agenda publica: de la serial dedicat pe TVR la dezvelirea de catre Rege a propriei statui

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 25 octombrie 2012, 19:29 Actualitate | Esenţial


Sorin Oprescu si Regele Mihai
Foto: Agerpres
Regele Mihai si institutia monarhiei s-au aflat in ultima perioada in centrul atentiei publice, intr-o succesiune de evenimente si declaratii care readuc in discutie inclusiv forma de guvernamant a Romaniei. Ceremonia de dezvelire a propriei statui, decorarea unor personalitati precum Isarescu sau Ionel Haiduc laolalta cu Cornel Nistorescu sunt doar cele mai recente evenimente. In ultimele luni, imaginea Casei Regale a intrat tot mai des in casele romanilor printr-un serial difuzat de TVR, prin pregatirea manualului de Istoria Monarhiei ori prin prezentarea Principelui Nicolae, posibil mostenitor al tronului. Toate acestea s-au petrecut in paralel cu declaratii pro-monarhiste ale liberalilor de frunte Crin Antonescu ori Calin Popescu Tariceanu.
 • Vezi mai jos succesiunea rapida a evenimentelelor care au transformat Casa Regala intr-un subiect major pe agenda publica
Regele Mihai i-a decorat pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu, presedintele Academiei Romane Ionel Haiduc si pe soprana Angela Gheorghiu intr-o ceremonie care face parte din Programul aniversarii zilei sale de nastere. Tot astazi, 25 octombrie, cand Regele Mihai a implinit 91 de ani, acesta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti si a inaugurat impreuna cu primarul Sorin Oprescu "Piateta Regelui", pentru ca in cursul serii, cu ocazia zilei sale de nastere, la Ateneul Roman sa se desfasoare un Concert de gala.

In urma cu o zi, Regele Mihai a primit din partea ministrului Apararii "Emblema de Onoare", cea mai inalta distinctie a Armatei Romane, si i-a decorat la randul sau pe Cornel Nistorescu, Cristian Mungiu, Ana Blandiana. 

27 Septembrie 2012: Principele Nicolae - al treilea in ordinea succesiunii la tron - se muta definitiv in Romania

Principele Nicolae
Foto: Agerpres
In urma cu o luna, pe 27 septembrie, Principele Nicolae a venit in Romania pentru a se stabilit definitiv aici, iar Regele Mihai i-a delegat o parte dintre atributiile sale.

Principele Nicolae al Romaniei este nepotul Regelui Mihai si ocupa locul al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa matusa sa - Principesa Margareta, si dupa mama sa - Principesa Elena. S-a nascut pe 1 aprilie 1985 in Elvetia, iar familia s-a mutat la putin timp dupa nasterea sa in Anglia, unde Principele Nicolae a studiat la Royal Holloway University of London.

Prima sa vizita in Romania a fost in 1992, alaturi de familia regala. Pe 23 aprilie 1992, Regele Mihai l-a prezentat romanilor de la balconul hotelului Continental pe Principele Nicolae.

In 2005, Regele Mihai a decis: "Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. (...) Iau aceasta hotarare pentru a acorda celei de-a sasea generatie a Familiei Regale a Romaniei o sansa in plus sa-si serveasca tara, daca vor dovedi ca merita aceasta onoare". Hotarare a intrat in vigoare atunci cand Nicolae a implinit varsta de 25 de ani, in urma cu doi ani. Astfel, in 2010 Nicolae de Roumanie Medforth Mills a primit titlul de "Principe al Romaniei" in cadrul unei ceremonii in care Regele Mihai a numit pentru prima oara un succesor descendent barbat la tron.

In 2011, istoricul Neagu Djuvara raspunde unei intrebari a jurnalistului George Radulescu: "Singura solutie (pentru resuscitarea monarhiei romanesti - n.red.) ar fi ca tanarul Nicolae sa fie naturalizat roman, sa invete carte romaneasca, sa fie pregatit pentru o posibila inscaunare". In cadrul unui interviu acordat in 2008 ziarului Cotidianul, Principele Nicolae declara ca invata limba romana si, intrebat daca ar accepta sa fie rege al Romaniei, raspunde: "Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas".

Evenimentele la care au luat parte membrii Casei Regale in ultima perioada:

Principele Radu, Principesa Margareta si Principele Nicolae
Foto: Agerpres
- 25 octombrie, ora 18:00: Concert de gala la Ateneul Roman - "Cu ocazia zilei de nastere a Majestatii Sale, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza al patrulea concert anual de binefacere. Fondurile vor fi folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic". La evenimentul de joi seara participa Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae.


- 25 octombrie, ora 15:15:
Mugur Isarescu, Ionel Haiduc si Angela Gheorghiu - decorati de Regele Mihai - Regele Mihai si Principesa Mostenitoare au decorat o serie de personalitati din Romania si din Europa, in cadrul unei ceremonii la Palatul Elisabeta. Regele Mihai a conferit decoratia regala 'Nihil Sine Deo' presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si sopranei Angela Gheorghiu.

Medalia 'Crucea Casei Regale a Romaniei' a fost acordata lui Simon Berry si lui Danielle Maillefer, diplomatului francez Henri Paul si actritei Oana Pellea, potrivit Agerpres. Medalia 'Regele Mihai I pentru Loialitate' a fost acordata Andreei Buga, Paulinei Popoiu, directorul general al Muzeului National al Satului, 'Dimitrie Gusti', Irenei Arsene, manager general al Curtea Veche Publishing, lui Lucian Indries, Radu Coroama, Ernest Oberlander Tarnoveanu, directorul general al Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR) si lui Andras Istvan Demeter, fost presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

Principesa Margareta si presedintele Senatului UB
Foto: Agerpres
- 25 octombrie, ora 12:00: Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti - Regele Mihai a fost investit cu titlul academic de Doctor Honoris Causa in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea din Bucuresti. La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare, potrivit Casei Regale. La eveniment au fost prezenti, de asemenea, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, prof. univ. dr. Vlad Nistor, presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti, cadre didactice si numerosi studenti, transmite Agerpres.

- 25 octombrie, ora 11:00: "Piateta Regelui" a fost inaugurata de primarul Sorin Oprescu - Regele Mihai impreuna cu Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae au participat la inaugurarea "Piatetei Regelui", situata la intersectia Soselei P.D. Kiseleff cu strada Arh. Ion Mincu.

Regele Mihai
Foto: Agerpres
"Regele impreuna cu dl. Sorin Mircea Oprescu, Primarul General al Municipiului Bucuresti, au dezvelit Statuia reprezentand pe Majestatea Sa in uniforma de Maresal al Armatei Romane. Primarul General al Municipiului Bucuresti alaturi de dl. General-locotenent Teodor Frunzeti, Rectorul Universitatii de Aparare 'Carol I', Academicianul Dinu C. Giurescu si Istoricul Filip Lucian Iorga au subliniat importanta activitatii si faptelor Majestatii Sale pentru istoria Romaniei, in contextul celui de-al Doilea Razboi Mondial, al dictaturii comuniste, dar si al Romaniei contemporane", informeaza Casa Regala. La eveniment au fost prezenti membri ai Senatului Romaniei, Guvernului Romaniei, Academiei Romane, precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti.

- 24 octombrie: Regele Mihai a primit din partea ministrului Apararii "Emblema de Onoare", cea mai inalta distinctie a Armatei Romane - Regele Mihai a fost decorat cu "Emblema de Onoare" a Armatei Romane in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta. Ceremonia s-a desfasurat in prezenta Principesei Margareta, a Principelui Radu si a Principelui Nicolae. "In cadrul ceremoniei, dl. Locotenent-colonel Spinu a dat citire Ordinului Ministrului Apararii prin care se confera Majestatii Sale Regelui decoratia 'Pro Patria Semper', iar dl. Corneliu Dobritoiu, Ministrul Apararii Nationale, a citit Laudatio", informeaza Casa Regala. La eveniment au fost prezenti membri ai Senatului Romaniei, Guvernului Romaniei, Armatei Romane, precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti.

Cornel Nistorescu si Regele Mihai
Foto: Agerpres
- 24 octombrie: Cornel Nistorescu, Cristian Mungiu, Ana Blandiana - decorati de Regele Mihai - Regele Mihai si Principesa Margareta, in prezenta Principelui Radu si a Principelui Nicolae, "au decorat personalitati ale lumii culturale, sociale, politice si economice romanesti". Regele Mihai "a decorat cu 'Crucea Casei Regale a Romaniei' pe dna. Ruxandra Obreja, dl. Mircea Bobora, dna. Marilena Rotaru, dl. Mihai Anghel, dl. Cornel Nistorescu, dl. Georges N. Craioveanu, dna. Georgeta Filitti, dl. Cristian Mungiu" si "a conferit decoratia regala 'Nihil Sine Deo', dnei. Eugenia Moldoveanu, dnei. Maria Slatinaru Nistor, dlui. Marian Petre Milut, dlui. Horia Andreescu, dnei. Ana Blandiana si dlui. Romulus Rusan".

- 23 octombrie: Evenimente de Ziua Armatei - Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat la Sala Radio, la vernisajul unei expozitii militare cu ocazia Zilei Armatei Romaniei. Expozitia a fost organizata de Muzeul Militar National 'Regele Ferdinand I'. Ceremoniile au avut loc in prezenta ministrului Apararii Nationale si a Sefului Statului Major General.

- 23 octombrie: O noua lansare a volumului "Masinile Regelui". Casa Regala informeaza ca "Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat la evenimentul de lansare a volumului 'Masinile Regelui' scris de Alteta Sa Regala Principele Radu. Evenimentul a avut loc la parterul Mall-ului Afi Palace Cotroceni si s-a bucurat de prezenta reprezentantilor mass-media si ai societatii civile din capitala si din tara".


Sursa foto: Agerpres

- 23 octombrie: Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al ASE - Regele Mihai a fost investit cu inaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Academia de Studii Economice din Bucuresti. La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare. La eveniment au fost prezenti membri ai Guvernului Romaniei, Academiei Romane, Corpului Diplomatic, Senatului Universitatii si ai studentilor, precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti, potrivit site-ului familiei regale.

Familia Regala la Alba Iulia
Foto: Agerpres
- 15 octombrie: "Principesa Mostenitoare, Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat, in municipiul Alba Iulia, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a nouazeci de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria. Familia Regala a sosit cu Trenul Regal la gara din Alba Iulia, la ora 11.30, unde a fost intampinata de autoritatile locale. Altetele Lor Regale au participat la un Te Deum la Catedrala Incoronarii, oficiat de IPS Irineu, incepand cu ora 12. (...) La evenimente au participat ministri, reprezentanti ai Corpului Diplomatic, ai Academiei Romane si ai diverselor culte religioase, mass-media si reprezentanti ai societatii civile", se arata intr-un comunicat al Casei Regale.

- 13 octombrie: Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au efectuat o vizita oficiala in orasul Pecica. De la ora 11:00, Altetele Lor Regale s-au intalnit cu Primarul orasului Pecica si cu reprezentantii autoritatilor locale la sediul Primariei. In continuarea vizitei, Principele Radu si Principele Nicolae au vizitat Piata Regele Mihai I. Piata are ca punct central stejarul plantat in urma cu 91 de ani, la nasterea Majestatii Sale Regelui Mihai.

- 12 octombrie: Vizita la Oradea - "Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au efectuat o vizita in municipiul Oradea. In dimineata de 12 octombrie 2012, a fost dezvelita statuia Reginei Maria, in fata Teatrului Regina Maria din Oradea. Seara, in sala teatrului a avut loc un concert simfonic de gala, urmat de un dineu oficial oferit de Primaria Municipiului cu ocazia zilei urbei. De asemenea, la cele trei evenimente a fost prezenta si Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria si fiica Principesei Ileana", informeaza Casa Regala.

- 4 octombrie: Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - In cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Regele Mihai a fost investit cu titlul academic de Doctor Honoris Causa. La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare, potrivit Casei Regale.

- 1 octombrie: Principele Radu si Principele Nicolae efectueaza o vizita de doua zile la Iasi. Pe agenda: deschiderea anului universitar la Universitatea de Arte 'George Enescu', lansarea volumului 'Masinile Regelui', dezvelirea busturilor Reginei Maria si al Majestatii Sale Regelui Mihai I, la Academia Romana, filiala Iasi, intalnire cu la Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu Inalt Preasfintitul Mitropolit Teofan si cu Excelenta Sa Episcopul Petru Gherghel, la Episcopia Romano-Catolica, vizita la Institutul de Boli Cardio-Vasculare al Spitalului Parhon, intalnire cu primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, si cu Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean.

- 29 septembrie: Principele Nicolae al Romaniei a participat la Bavaria Fest. "Alteta Sa Regala mosteneste pasiunea Majestatii Sale Regelui pentru masini si a ales sa  participe, sambata, la Ziua Portilor Deschise si sa viziteze showroom-ul Automobile Bavaria unde a admirat cateva dintre noile modele BMW si Mini Cooper. Principele Nicolae conduce un Mini Cooper S", informeaza Casa Regala.

- 28 septembrie: Lansarea Volumului "Masinile Regelui" - Principesa Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au participat la evenimentul de lansare a volumului "Masinile Regelui" scris de Principele Radu. Evenimentul a avut loc la Muzeul National de Istorie si s-a bucurat de prezenta reprezentantilor Corpului Diplomatic, ai mass-media si ai societatii civile din capitala si din tara

"Ora Regelui" - emisiune saptamanala la TVR despre Monarhie

In luna iulie 2012, pe TVR a debutat emisiunea saptamanala "Ora Regelui" care "reflecta prezentul romanesc prin prisma valorilor si principiilor Coroanei", potrivit prezentarii de pe pagina emisiunii. "Ora Regelui isi propune, prin dovezi si marturii, sa faca lumina in istoria Romaniei, reinterpretata si modificata in ultimii 70 de ani, sa ofere romanilor adevarul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I in modernizarea tarii sau castigarea independetei, despre cum a ajutat Casa Regala Romania", se mai arata in prezentarea emisiunii.

Principele Radu scrie pe blogul sau ca "niciodata pana astazi nu a existat o emisiune saptamanala de televiziune care sa vorbeasca despre Institutia Coroanei si rolul ei in prezentul romanesc. Desigur, emisiunea este un act de curaj si de patriotism. Cinste celor care au avut aceasta initiativa nobila! Sper ca un numar cat mai mare de romani sa priveasca emisiunea, saptamana de saptamana. Iar Internetul ar trebui sa devina un loc de intalnire al celor care sunt interesati de 'Ora Regelui'".

"Istoria Monarhiei in Romania" se va preda in licee de la anul. In programa, la capitolul "Biografii regale" lipseste cea a Principesei Margareta

Mihai Manea
Foto: Agerpres
In aceasta vara, Ministerul Educatiei a avizat programa scolara pentru disciplina "Istoria Monarhiei in Romania". Profesorul Mihai Manea, co-autor al programei scolare si inspector de specialitate in Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca disciplina va putea fi studiata incepand cu anul scolar viitor, ca materie optionala, de elevii claselor a XI-a sau a XII-a.

Din capitolul "Biografii regale" care se regaseste in programa lipseste biografia Principesei Margareta, astfel ca biografia Regelui Mihai I si a Reginei Ana este urmata direct de cea a Principelui Nicolae. "Nu s-a facut un capitol special pentru ea pentru ca insemna practic sa treci toti membrii familiei regale, actualmente vorbesc", a explicat profesorul Mihai Manea. Citeste aici mai multe despre introducerea la liceu a disciplinei "Istoria Monarhiei in Romania" si consulta programa scolara

Mihai Razvan Ungureanu catre Regele Mihai: La cei 91 de ani impliniti azi, natiunea mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi

Mihai Razvan Ungureanu
Foto: Hotnews
Mihai Razvan Ungureanu spune, intr-o scrisoare deschisa adresata Regelui Mihai, ca acesta a fost "simbol pentru natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente", potrivit Mediafax. "La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi", se arata in scrisoarea deschisa scrisa de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

"Astazi, 25 octombrie 2012, cand sarbatorim si ziua Armatei Romane, ne amintim de istoria noastra glorioasa si de luptele pe care le-am dus pentru independenta si pentru libertatile noastre de-a lungul vremurilor. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru. Majestate, sunteti parte din trecutul, prezentul si viitorul nostru. Intreaga viata a Majestatii Voastre, ati fost loial acestui popor, tratandu-l cu respect, seriozitate si modestie, dar mai ales oferindu-i speranta si dandu-i curaj. Ati fost simbol pentru natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente. La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi", mai precizeaza Ungureanu.

Potrivit fostului premier, "Coroana regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre". "Va rog sa-mi permiteti, Majestate, sa Va urez multi ani sanatosi si prolifici! Alaturi de Majestatea Voastra, poporul roman isi poate regasi demnitatea. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", se incheie scrisoarea.

Crin Antonescu: O monarhie constitutionala e categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania

Crin Antonescu
Foto: HotNews / DP
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, 24 octombrie, ca "o mornarhie constitutionala e categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania". Intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia lui Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constitutional, liderul liberal a spus:

"Nu sunt un om care isi schimba parerile de la o zi la alta, ma bucur ca numarul nostru creste. Eu am trait vremuri in 1990 cand erai in pericol fizic daca vorbeai de rege, de monarhie. Daca am avut curajul sa sustin, alaturi de colegi - Radu Stroe, Puiu Hasotti - in 1990, de ce sa nu sustin acum? O mornarhie constitutionala e categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania". Declaratiile au fost facute dupa ce Antonescu a participat la ceremonia in cadrul careia ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, i-a conferit Regelui Mihai Emblema de Onoare a Armatei Romaniei cu insemn de pace, in cadrul unei ceremonii desfasurate in Sala Regilor a Palatului Elisabeta.

Tariceanu: As opta pentru monarhie la revizuirea Constitutiei

Calin Popescu Tariceanu
Foto: AGERPRES
Calin Popescu Tariceanu, liderul deputatilor PNL si fost premier, a declarat ca ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constitutional, in contextul revizuirii Constitutiei in 2013. Prezent intr-o emisiune a postului Realitatea TV, duminica 21 octombrie, acesta a spus ca in 2013 trebuie realizata o revizuire a Constitutiei, care sa se bazeze pe un consens al celei mai mari parti a Parlamentului, scrie Mediafax.

Intrebat pentru ce fel de regim statal ar opta, fostul premier a declarat: "Eu as opta pentru monarhie, pentru ca eu cred ca monarhia ne-ar aduce mari avantaje, in plan intern si in plan extern, enorm de multe avantaje. In primul rand pentru ca in plan intern am avea in monarh o persoana, o institutie care nu are legaturi partinice cu cei de pe scena politica, deci este detasat. (...) Anul trecut, vazandu-l pe Regele Mihai in Parlament, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, nu a dat altceva decat impresia unui adevarat om de stat".

"A doua optiune e o republica parlamentara", a precizat Tariceanu.

Succesiunea la Tron

Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Regele Mihai, iar actualul mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Principesa Margareta, care va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Mihai Custode al Coroanei Romaniei. Potrivit Statutului Casei Regale a Romaniei, promulgat in decembrie 2007 de Regele Mihai, Linia de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este urmatoarea:

1. Principesa Mostenitoare Margareta
Principesa Margareta este prima fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Pe 30 decembrie 1997, Principesa Margareta a fost desemnata de catre Regele Mihai sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele. Citeste aici mai multe despre Principesa Margareta

2. Principesa Elena
Principesa Elena este a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, nascut in 1985, si Elisabeta-Karina, nascuta in 1988. Citeste aici mai multe despre Principesa Elena

3. Principele Nicolae
In 2005, Regele Mihai a facut publica urmatoarea decizie: "Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. Aceasta hotarare va intra in vigoare in ziua cand el va implini varsta de 25 de ani. Iau aceasta hotarare pentru a acorda celei de-a sasea generatie a Familiei Regale a Romaniei o sansa in plus sa-si serveasca tara, daca vor dovedi ca merita aceasta onoare".

In urma cu doi ani, la implinirea varstei de 25 de ani, Nicolae de Roumanie Medforth Mills a primit titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala" in cadrul unei ceremonii la Palatul Elisabeta. Regele Mihai a numit atunci pentru prima oara un succesor descendent barbat la tron, Principele Nicolae devenind al treilea succesor la Coroana Regala dupa Principesa Margareta si Principesa Elena, care este mama sa.
 
4. Elisabeta Karina
Este fiica Principesei Elena si sora Principelui Nicolae

5. Principesa Irina
Este a treia fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are doi copii: Michael de Roumanie Kreuger si Angelica de Roumanie Kreuger. Citeste aici mai multe despre Principesa Irina

6. Michael de Roumanie Kreuger

7. Angelica de Roumanie Kreuger

8. Principesa Sofia
Este a patra fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are un copil: Elisabeta Maria Biarneix. Citeste aici mai multe despre Principesa Sofia

9. Elisabeta Maria Biarneix

10. Principesa Maria
Este a cincea fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Citeste aici mai multe despre Principesa Maria

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


24053 vizualizari

 • -8 (70 voturi)    
  Statuie pentru TRADATOR (Joi, 25 octombrie 2012, 19:46)

  andreesanu [utilizator]

  Ne mai miram ca lucrurile merg prost in Romania,cum sa mearga altfel cin banii sunt aruncati pe prostii de tipul statui pentru cel care prin actul sau
  de tradare a dat pe Antonescu pe mina rusilor si prin caderea frontului de la Iasi a dat rusilor zeci de mii de romani ca prizonieri ,din ei nici un sfert nu s-au mai intors in tara ,au murit ca niste ciini ingrasind paminturile Rusiei.I-mi este scirba de aceste linguseli si pupat in fund gen Oprescu.
  • +8 (62 voturi)    
   tradatori sunt politicienii romani (Joi, 25 octombrie 2012, 20:07)

   tjax2k [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   Regele Mihai a devenit un subiect major pentru ca a ramas practic singurul conducator potential al Romaniei care nu a fost manjit de nici-un scandal in ultimii ani. Pentru ca toti politicienii romani s-au dovedit a fi corupti sau incompetenti, iar alternativele care se arata la orizont, gen Diaconescu si Becali, sunt si mai rele. Romania pare sa devina din ce in ce mai neguvernabila, iar regele a ramas singura speranta a unora. Dezavantajul regelui e varsta si faptul ca se exprima cu greutate. Asta l-a descalificat de la inceput. Oamenii voteaza actori care dau bine la TV, care stiu sa zambeasca frumos si sa minta cu nerusinare. Daca regele era ceva mai tanar, ar fi avut o sansa.
   • 0 (14 voturi)    
    Monarhia constitutionala,Constitutia Bratienilor (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:46)

    jeanjk [utilizator] i-a raspuns lui tjax2k

    Monarhia Constitutionala ne-a asezat in randul statelor puternice ale Europei alaturi de Franta, Belgia si Elvetia in Uniunea Latin-Monetara un soi mai bun decat Zona Euro azi intre 1867-1914 in care 1 leu aur - etalon aur = 35 franci elvetieni azi, plus faptul ca n-am avut deficit bugetar si comercial timp de 40 de ani, adica aveam si venituri mai mari decat cheltuielile la buget si exporturi mai mari decat importuri, iar indicele calitatii vietii exprimat prin preturi, tarife era in puterea de cumparare mult mai bine situat decat azi. Intrebati bunicii si strabunicii, intrebati si de Micul Paris Interbelic Bucurestiul cand veneau oltenii cu cobilitza la 5 dimineata in piata, ce timpuri frumoase a cunoscut tara noastra, sau urmariti filmul A 25-a ora cand trecem la ora de iarna cu Anthony Queen un soi de Moromete. Solutia pe care o vad e un referendum national privind revenirea la Monarhie Constitutionala si Constitutia Bratienilor din 1923.
    • -5 (11 voturi)    
     Tot ca solutie o echipa... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:55)

     jeanjk [utilizator] i-a raspuns lui jeanjk

     Tot ca solutie o echipa guvernamentala marca Forumul Democratic German condusa de Klaus Johannis cu membri ai acestui forum la Bucuresti.
    • -2 (8 voturi)    
     Iar ca succesor Regele Mihai I.... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:57)

     jeanjk [utilizator] i-a raspuns lui jeanjk

     Iar ca succesor Regele Mihai I il are pe Printul Nicolae, print care are acum o varsta matura 32 de ani.
     • +2 (2 voturi)    
      nope (Vineri, 26 octombrie 2012, 11:12)

      Ionutzelu [utilizator] i-a raspuns lui jeanjk

      Nicolae e al 3-lea pe lista succesiuni, dupa matusa si dupa maica-sa. Ca are anumitii atributii cedate de catre maiestatea sa, asta e alta mancare de peste. Si nu are 32, ci 27 de anisori. Iar principe este abia de acum doi ani, de cand a implinit 25 (atunci au intrat in vigoare titlurile si atributiile care i-au fost acordate).
    • 0 (10 voturi)    
     Sistemul sanitar antebelic si interbelic (Vineri, 26 octombrie 2012, 10:16)

     jeanjk [utilizator] i-a raspuns lui jeanjk

     Sistemul sanitar antebelic si interbelic al Romaniei era un exemplu foarte bun in Europa si in lume, Eforiile Spitalelor Civile si Epitropiile Asezamintelor Brancovenesti aveau ca sponsori Fundatiile Culturale Carol I, II si Fundatia americana Rockefeller, iar Regina Maria s-a implicat pentru toti soldatii de pe front in egala masura ca o mama sfanta, dulce si iubitoare de frumos si dreptate sociala.
    • +3 (3 voturi)    
     Sunt convins ca e f frumos (Vineri, 26 octombrie 2012, 13:11)

     Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui jeanjk

     Sa meri cu caruta 2 zile si 2 nopti ca sa ajungi la 5 dimineata in Bucuresti sa-ti vinzi marfa si dupa aia tot 2 zile si 2 nopti cu ce ai cumparat inapoi acasa
     Si e si mai frumos sa traiesti intr-o tara agrara in care 80% traiau la sate si 90% erau analfabeti
     Cu clase sociale clare,ca in evul mediu
     Si asa mai departe
     Sigur ca au fost si parti bune da asa e si in evul mediu de astazi
    • 0 (2 voturi)    
     REFERENDUM de revenire a Monarhiei (Vineri, 26 octombrie 2012, 14:58)

     adrianaS [utilizator] i-a raspuns lui jeanjk

     sunt de acord cu referendumul. ce se poate face in privinta aceasta si cum se poate valida in mod legal in cazul in care este infaptuit?
     • +2 (2 voturi)    
      Da. (Vineri, 26 octombrie 2012, 21:27)

      Non.e [utilizator] i-a raspuns lui adrianaS

      Dar să se prevadă în constituție că regele poate fi suspendat. Altfel, nu are haz.
   • -2 (6 voturi)    
    excelent comentariul (Vineri, 26 octombrie 2012, 12:57)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui tjax2k

    obiectiv si nepartinitor. subscriu opiniei tale
   • +2 (2 voturi)    
    Cu riscul de a fi catalogat ca antimonarhist (Vineri, 26 octombrie 2012, 20:36)

    Non.e [utilizator] i-a raspuns lui tjax2k

    (nu sunt nici anti nici pro), aș întreba de unde ( de la cine ) își finanțează fostul rege campania?
    Un răspuns la această întrebare ne- ar edifica asupra multor lucruri.
   • 0 (0 voturi)    
    "tradatori sunt politicienii romani " (Sâmbătă, 27 octombrie 2012, 22:30)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui tjax2k

    Stiam ca ai nostri politicieni sunt escroci si hoti dar sa-i faci tradatori exagerezi. Si cu ce ne-ar ajuta un rege decorativ? Prin simpla sa prezenta ar inbunatati calitatea politicienilor nostrii?
    Cred ca pentru Romania un presedinte jucator e prea putin. Ar trebui sa avem o republica prezidentiala.
  • +5 (37 voturi)    
   monarhie (Joi, 25 octombrie 2012, 22:11)

   ghiula [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   Si noi care credeam ca lucrurile merg prost din cauza clasei politice care ne conduce de peste 20 de ani.

   Stii si tu, Antonescu a fost cel care a condus, cu onoare ce-i drept, la moarte sigura aprox. 150.000 de soldati romani, pe pamant rusesc, cum bine zici.

   Monarhia, este atat de evident, ar putea salva Romania, am intra si noi in clubul tarilor civilizate europene(Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Belgia, etc) Cu siguranta, admiterea in Schengen ar deveni o simpla formalitate, iar dreptul de munca al romanilor cu coroana regala pe pasaport ar fi neingradit.

   Dar, vazand ceea ce e azi poporul roman, probabil vom continua la nesfarsit cu republicile noastre prezidentiale, nu ne vom simti reprezentati nicaieri de clasa politica romaneasca, iar Romania va continua sa fie o tara de mana a doua in Europa.
   • +8 (14 voturi)    
    monarhia nu salvează România (Vineri, 26 octombrie 2012, 7:58)

    0m [utilizator] i-a raspuns lui ghiula

    Monarhia nu salvează România, dar în lipsa unei clase politice orientate spre bunăstarea naţiunii, putem accepta şi această formă de conducere.
    Personal, prefer sa rămână Casa Regală aşa cum e acum, relativ neutră, decât să se bage în lăturile clasei politice.
   • +4 (16 voturi)    
    tari civilizate... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:06)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui ghiula

    germania, franta, italia, cele care duc ue in spate...
    iar dreptul la munca il avem chiar daca nu avem coroana regala pe pasaport, important este sa fii calificat si sa fie nevoie de tine acolo....
    as fi curios o istorie a regelui mihai, sa vedem exact cum a servit el tara dupa abdicare, asa concret, ca ne-am saturat de vorbe goale, pardon, pana la urma s-a dovedit ca nu sunt goale, a pus mana iar pe o mare parte a averii poporului...
    • +2 (2 voturi)    
     ? (Vineri, 26 octombrie 2012, 15:46)

     ghiula [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

     Cred ca exista niste confuzii in postul tau. Nici Franta, nici Germania, cu atat mai putin Italia nu duc UE in spate. Pana una alta ora exacta se da din UK, si probabil va mai ramane astfel o buna bucata de vreme.

     In discutie nu era persoana regelui Mihai ci institutia Monarhiei, care s-a dovedit cea mai viabila la ora actuala in Europa. Dealtfel, Constituia Romaniei din 1923 e un exemplu in acest sens, fiind una absolut europeana si actuala.

     Averea poporului, in cea mai mare parte nu a fost confiscata de rege ci de actuala clasa politica, o stiu deja si copiii de scoala.

     In Europa, suntem vazuti ca cetatenii unei tari reprezentate de o clasa politica de mana a treia.
   • +2 (14 voturi)    
    ....glumesti ?... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:52)

    ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui ghiula

    ...Regele Mihai este un MARE TRADATOR de NEAM si TARA-in plin razboi,a arestat pe seful Armatei Romane,a dat un anunt la radio anuntind ca rupem alianta cu Germania si ne aliem cu rusii DAR NU A SEMNAT ARMISITIUL decit PESTE 3 SAPTAMINI !!! timp in care tara a fost jefuita ,de trupele rusesti iar soldatii romani care erau in retragere -180000 de soldati,,au fost luati prizonieri de catre trupele rusesti pe teritoriul Romaniei DUPA 23 AUGUST 1944,tocmai datorita REGE$LUI MIHAI care A FUGIT IN MUNTI UNDE A STAT ASCUNS 3 SAPTAMINI...RUSINE TUTUROR CELOR CARE OMAGIAZA TRADATORUL !!!...este mai mult decit suficient ca startul roman i-a dat pensie pina in 1980,iar dupa '89 i-a inapoiat toate proprietetile...AJUNGE cu batatia de joc pe care o practicati fata de neamul romanesc...sa-si traiasca in liniste cite zile i-o da DUMNEZEU,dar nu-l mai omagiati ca aruncati iar cu batjocura pe memoria soldatilor morti pe frontt si a tinerilor luati prizonieri pt 4 sau mai multi ani,carora le-ati schilodit tineretile....AJUNGE !!!
    • 0 (2 voturi)    
     ! (Vineri, 26 octombrie 2012, 15:51)

     ghiula [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

     Prietene,
     ce scrii tu in postul tau sunt basme de adormit copiii.
     • +1 (3 voturi)    
      e real (Vineri, 26 octombrie 2012, 22:32)

      kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui ghiula

      basmele sunt in capul tau, citeste Istoria reala, nu cea falsificata, si de comunisti pina in '89, dar si de urmasii lor, pina astazi.
      • 0 (2 voturi)    
       istorie (Duminică, 28 octombrie 2012, 8:45)

       ghiula [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

       desigur, ai reusit sa faci diferenta intre istoria falsa si cea reala. Problema e ca traiti sub influenta unor mituri iar realitatea e cu mult mai putin verde iar patriotismul, de regula, se afla doar in mintile infierbantate. Probabil ca dupa o participare reala la un razboi, cum a fost cel de-al doilea mondial, orice sentiment patriotic dispare in fata unor relitati crude.

       Un lucru e evident, romanii au fost tarati, fara voia lor, intr-un razboi in care au murit pe capete, sub comanda unui maresal ptr. care onoarea era mai importanta decat vietile oamenilor.
  • +9 (21 voturi)    
   Eronat, statuia este pentru un mare patriot (Vineri, 26 octombrie 2012, 0:30)

   leu romanesc [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   Lucrurile merg prost in Romania pt ca a fost furata programatic si sistematic de FSN/PSD/USL care a instituit ca "oameni de afaceri" pe vechii comunisti si ordaslele lor - o mafie economica care joaca pe degete tara si care a promovat la virf niste nulitati - Ponta, Antonescu, etc - plagiatori si incompetenti cu buzunarele doldora ...Acesta a fost mandatul lui Iliescu de la Moscova si si l-a indeplinit cu succes ca lider al FSN plus doua mandate de presedinte, sa asigure succesiunea la conducerea tarii, in Parlament, a comunistilor acum vopsiti in oameni de afaceri ...acum USL recurge la o noua diversiune, contrapune Regele Presedintelui Basescu - vezi comentarii ca cele la acest articol si declaratii ale lui Crin Anonescu ca el ar sustine Monarhia - ha, ha, ha! Ce perfidie, nimic din ceea ce declara Antonescu nu are nici o credibilitate si nici o greutate! USL s-a facut de ris si dupa ce s-a auto discreditat pe plan intern si extern cauta cu disperare un aliat nepatat - monarhia - ca sa mai cistige ceva puncte; vai si amar, dupa ce se vor incotopeni la conducere - alesi in decembrie 2012 cum draga doamne ar sustine monarhia - vor face 180 si vor uita de sprijinul de care vorbesc acum ca l-ar acorda monarhiei, vor inventa Casei Regale - asa cum i le-au inventat si Presedintelui Basescu - niste vicii care sa alieneze opinia publica de la ideea (sprijinirii) monarhiei - dar va fi prea tirziu, USL nu vor mai fi doar la guvernare ci si la putere, ca sa citez perla lui Ponta de acum citeva luni dupa esecul referendumului numarul 3 de demitere a Presedintelui ...- atunci sa te tii!
   • +11 (13 voturi)    
    corect.... (Vineri, 26 octombrie 2012, 7:58)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui leu romanesc

    ...si mai ales ca deja casa regala a fost infiltrata cu "duda" iliesciana. Daca regele va cadea in capcana aceasta electorala, monarhia se va compromite facand astfel jocul escrocilor, care nu au doctrina, patrie sau neam ci doar stomac mereu flamand si o mentalitate de lacusta.
   • +8 (14 voturi)    
    gandeste (Vineri, 26 octombrie 2012, 8:29)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui leu romanesc

    "marele patriot" a fost sistematic ignorat de catre PSD in vremea cand aveau majoritatea absoluta, cand oamenii erau inca in intuneric si nu gandeau. Acum, cand deja nu mai este atat de clar ca oamenii doresc PSD+Rusia este reinviata casa regala. Regele a mai fost o data unealta rusilor pt distrugerea Romaniei, in 23 august 44, acum este a doua oara.
  • +5 (7 voturi)    
   Toți "e" istorici.... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:17)

   AdrianCalin [anonim] i-a raspuns lui andreesanu

   Dacă am să-i reproșez ceva Regelui Mihai este că acum îi legitimează pe neaveniții ăștia de politicieni. Ei doar se folosesc de Rege că doar nu vă închipuiți că s-au transformat ei, peste noapte, în regaliști. Mă amuză cum toți suntem istorici, ne dăm cu părerea despre ce a fost fără să fi citit mai mult de un articol pe tema pentru care facem pe doctorii. Dacă m-ar întreba acum cineva dacă vreau monarhie sau nu aș știi ce să-i răspund pentru că nu există, la nivelul Casei Regale, niciun membru care să îmi inspire încredere în așa fel încât să fiu d-acord să rămână conducător până închide ochii. Oricum, așa cum discutăm acum despre monarhie la fel o să discutăm peste 10 ani, în cazul în care o să ajungem din nou la monarhie, despre cum îl dăm jos pe Rege. Poporul român este greu de mulțumit pentru că se mulțumește cu puțin iar cei care au calitate nu pot oferi puțin iar cei care conduc oferă mai puțin decât își dorește poporul (pentru că sunt niște submediocrii ordinari).
  • -7 (7 voturi)    
   Habar nu ai ! (Vineri, 26 octombrie 2012, 11:37)

   Bambina [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   Habar nu ai de istoria Romaniei ! il ingani pe Traian Basescu si atat.Citeste mai mult despre zilele si conjunctura politica din 1944, dar si despre " ce vroia Hitler" si inconstienta lui Antonescu in asa zisa lui "tovarasie "cu Hitler, tovarasie pe care nu o trada asa cum nu a tradat-o in decizia lui, fara sa consulte pe nimeni, de a trece Nistrul cand a condamnat doua divizii de militari romani la moarte la Stalingrad. Citeste mai mult despre Ion Antonescu, pentru a afla ca nu a fost numai patriot, ci avea si o inclinatie puternica spre a fi dictator.
   • +6 (6 voturi)    
    Oare de ce? (Vineri, 26 octombrie 2012, 12:04)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

    Repeti aceleasi idei ale perioadei comuniste? Arestarea lui Antonescu in 44 a fost o grava tradare si a folosit numai rusilor. Daca am fi negociat am fi iesit altfel din razboi, dovada este Italia, desi a initiat fascismul a fost considerata tara aliata la sfarsitul razboiului. regele a tradat interesele Romaniei si a servit pe cele ale Rusiei, ca dovada sta si faptul ca i s-a permis sa plece cu multe bunuri din tara drept recompenwa. Faptul ca a fost nevoit sa abdice a fost praf in ochii fraierilor cata vreme a luat cu el f multi bani. Daca era intr-adevar patriot nu semna abdicarea, nu il aresta pe Antonescu si nu ar fi dat tara plocon rusilor. Abdicarea a fost una dintre conditiile primirii banilor la plecare.
   • +1 (1 vot)    
    onoarea, in codul militar (Vineri, 26 octombrie 2012, 22:47)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

    inseamna sa mergi pina la capat cu cu cel/ cei cu care te-ai aliat.
    nu vorbi de istorie daca esti pe linga subiect.ai auzit de Basarabia ? punete si citeste celebrul ordin dat de Mrs. I. Antonescu,,ostasi va ordon: treceti Prutul!" dar articolul scris de Nicolae Iorga ,, de ce atita ura ?" l-ai citit ? si mai sunt destule, pe care unii, nu vor sa le stim...
    ,,tovarasie'' ? de unde esti, din bucuresti ?
  • 0 (0 voturi)    
   saraca istorie (Duminică, 28 octombrie 2012, 20:21)

   tvliv [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   pentru cei ca tine, Antonescu este un erou. In cazul acesta si Hitler, Bin Laden si multi altii ca ei sunt eroi? Cum poti numi erou pe un om ce a bagat tara in razboi, care a ucis mii de oameni. Nu domnul meu, nu regele a fost acesta ci eroul tau Maresal Ion Antonescu.
 • +13 (19 voturi)    
  Dar nu ar fi necesar.... (Joi, 25 octombrie 2012, 19:48)

  gabbi [utilizator]

  să fie întrebat şi poporul ROMÂN.
  • -17 (27 voturi)    
   A fost deja (Joi, 25 octombrie 2012, 22:04)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui gabbi

   In sondaje Regele are 85%, cat n-a visat nici un politician roman sau strain pana in zilele noastre... Regina Elisabeta are 83%
   • +18 (26 voturi)    
    ???? (Joi, 25 octombrie 2012, 23:17)

    mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    Cat ma ?? :))))) pe ce baza ? ce il recomanda pe batranu' mihai, ginerele actor sau neptul care e orice numai roman nu, sa preia conducerea tarii ?
   • +10 (10 voturi)    
    Cum n-a vazut niciun politician roman? (Joi, 25 octombrie 2012, 23:39)

    ValT [utilizator] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    Iliescu, in 1990, a luat peste 85%.
   • +11 (17 voturi)    
    aoleoooooo (Vineri, 26 octombrie 2012, 0:11)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    au murit postacii USL si rasarira monarhistii

    auzi talica ... aia 85% sunt aceiasi cu ai USL sau nu stiu parca nu-mi suna bine. Cand il vad lins de Antonescu parca mai ca mi se pune pata pe el.

    Regele tradator lins acum de USL dar declarat persona non-grata de PDSR...

    aici e o bataie pe ciolan acum ca tara e in COMA!!!
    un rege nu tradeaza , moare pe front ...
 • +11 (13 voturi)    
  ce? (Joi, 25 octombrie 2012, 20:19)

  Analfabet [utilizator]

  Cornel Nistorectu? Care-i faza?
  • +7 (7 voturi)    
   Nistorescu... (Joi, 25 octombrie 2012, 23:40)

   ValT [utilizator] i-a raspuns lui Analfabet

   a fost decorat, aseara, de Rege :)
   • 0 (8 voturi)    
    ...Tradatorii... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:57)

    ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui ValT

    ...se omagiaza reciproc cu ''Turnatorii.''...Halal !!!
 • +13 (21 voturi)    
  pe când (Joi, 25 octombrie 2012, 20:34)

  corvus coraX [utilizator]

  regele duda?! os de os...
  • -2 (8 voturi)    
   daca (Vineri, 26 octombrie 2012, 8:55)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   daca ati fi avut mai multa cultura in domeniul acesta ati fi cunoscut ca Duda nu poate fi niciodata Rege .. la fel ca si in cazul sotului Reginei Elisabeta, R Duda ramane print consort... este bine uneori sa facem remarci dupa ce in prealabil ne documentam.. daca preluam din zbor idei "nastrusnice" aruncate de unii care intre timp au devenit persoane nefrecventabile de catre casele regale europene ( ghici cine) nu putem avea pretentia de a fi mai mult decat supusi ai unuia sau altuia dintre politicienii vremii... Iliescu, Constantinescu si Basescu vor deveni persoane putin cunoscute in timp dar casa regla romana este , in ciuda efortului unora ca dumneavoastra, un reper in istoria Romaniei
 • +9 (15 voturi)    
  fiecare cu ce-i tuna (Joi, 25 octombrie 2012, 20:45)

  Analfabet [utilizator]

  Unul vrea federatie ca-n india sau ca-n belgia, unul vrea monarhie. va ramane republica.
 • +15 (25 voturi)    
  inca o divesiune (Joi, 25 octombrie 2012, 21:01)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  in stil kaghebist, regele instalator al comunismului in Romania, principili duda si alte personaje de mai mare greata. Cind il vad pe cacarau cit e de monarhist, ma duc sa trag apa. Interesant e ca mai sint fraieri care pun botul, regele, monarhia, vai ce bine era si ce bine ar fi, un fel de ceausism pe dos mai snob, asa.
 • +10 (30 voturi)    
  o opinie (Joi, 25 octombrie 2012, 21:06)

  lamaie [utilizator]

  Regret ca nu pot sa am prea mult respect pentru regalitate. Nu , din cauza istoriei predate la scoala, ci din cele povestite de parintii mei. Fiind din zona Castelului Bran sunt multe amintiri , nu prea placute legate de compartamnetul membrilor familiei regale. Ca atare nu poti face pe moralistul in fata Tarii!
  Intreb, oare tara asta trebuie sa fie mereu, mereu, doar vaca de muls???
  Parintii au platit datoriile de razboi rusilor( nu-si reproseaza nimic Mihai), eu si generatia mea au intretinut foatii ilegalisti si am platit datoriile lui ceausescu, copiii nostri ii intretin pe |"revolutionari", pseudo-parlamentari si familia regala( cu toate cele 5 fete, nepoti, si un duda).
  Pana cand nerusinarea, capatuiala, furtul, minciuna mai pot fi un mod de viata in Romania?
  Dar, odisea regala nu se va termina aici si acum...tariceanu vrea revenirea la monarhie!!!
  Si, o vor face, Constitutia nu au votat-o liberalii si nu o recunosc, deci, cu sprijinul psd-ului o vor face si pe asta.Din nou neo-comunistii isi dau mana cu regalistii... multumim dl. iliescu, ai fost decorat de o casa regala care nu are regat si e condusa de un rege care a abdicat! Numai ca Constitutia are o prevedere( bietul parinte al Constituitiei, prof. Iorgovan, parca stia ce vor face neo-comunistii) ca forma de stat nu poate fi modificata si e nevoie de o Constituanta.Intreb nu dau cu parul, care dintre noii parlamentari vor accepta sa fie dizolvat noul parlament in vederea creeri Constituantei???
  Oare aceasta psudo-familie psudo-regala nu are nici un pic de demnitate regala???
  In saracia in care traiesc multi romani nu le e frica de Dumnezeu de faptul ca sunt intretinuti de acesti saraci?! Stau pe spatele lor? Cat ne costa intretinerea acestora???
  Si atunci cum pot sa respect o asemenea familie, chiar si regala...
  Mai bine ar pleca si isi vor primi sinecurile pe unde se vor stabili, dar bunul -simt ii obliga la mai multe...Sa plece din tara cu camarila cu tot, ca noi ramanem tot ca prostii si cu prost
  • -3 (15 voturi)    
   Alta opinie (Vineri, 26 octombrie 2012, 8:01)

   RodicaVasiliu [anonim] i-a raspuns lui lamaie

   Costurile de intretinere a casei regale garantat ar fi mai mici. Domeniile regale iti spun ceva?
   Ce stii despre administrarea lor?
   Stau si ma intreb ce varsta ai si ce ai fi putut auzi vis-a-vis de comportamentul casei regale de la parinti. Ai suferit din pricina asta? Daca nu, atunci nu te grabi sa faci afirmatii gratuite. Motivul tau launtric este de cu totul alta factura si nu se justifica. Judeci ca un comunist.
   • +2 (2 voturi)    
    ai dreptate (Vineri, 26 octombrie 2012, 12:12)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui RodicaVasiliu

    macar din simplul motiv ca nu mai apar fosti regi de intretinut, cum e acum cu fostii presedinti.
  • -1 (5 voturi)    
   Stalin ne-a nenorocit tara din 1945 nu... (Vineri, 26 octombrie 2012, 10:59)

   jeanjk [utilizator] i-a raspuns lui lamaie

   Stalin ne-a nenorocit tara din 1945 nu Regele Mihai I, iar ca apel la memorie in 1946 s-au falsificat alegerile castigate de Partidul National Liberal si Partidul National Taranesc Crestin si Democrat pentru a face loc regimului sinistru stalinist al dr. Petru Groza, regim dictat si impus de la Moscova.
  • -1 (5 voturi)    
   Asa sint uniii romanil... (Vineri, 26 octombrie 2012, 12:24)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui lamaie

   cu ochiul la altul , invidiosi ,ranchiunosi ..afla prietene ca toate cheltuielile cu curtea regala ne-ar costa mai putin decit fie si numai inst. prezidentiala , fapt confirmat de statistici , ca sa nu mai vorbim de alte structuri parazite ce ar disparea subit .Dar bineinteles ca pe noi ne roade ca "de ce sa aiba ala atitea " ,etc, etc, fara sa ne gindim ca am cistiga o reprezentare extraordinara pentru Ro, un respect al celorlalte tari , o stabilitate politica si o garantare a respectarii Constitutiei fara precedent . Dar , de.... e greu sa gindesti si sa te documentezi ...
   • -1 (1 vot)    
    Tot invidia (Vineri, 26 octombrie 2012, 15:46)

    Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    ii face pe foarte multi sa comenteze impotriva lui Radu Duda: cum, un roman normal a ajuns print? Nu se poate, societatea romaneasca nu permite ca unul sa se ridice peste nivelul gloatei, cel ce se ridica cumva trebuie murdarit, tras in mocirla... nu conteaza daca au argumente sau nu, in general nu au si atunci se arunca injurii, insulte care caracterizeaza intotdeauna pe cel care le arunca.
 • +11 (23 voturi)    
  praf in ochi (Joi, 25 octombrie 2012, 22:15)

  Palax [utilizator]

  nu ne trebuie monarhie in tara asta, ci o conducere mai organizata si o era in care nu e criza.
  • +2 (4 voturi)    
   da (Vineri, 26 octombrie 2012, 12:14)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui Palax

   dar la ce politicieni avem un rege care sa ii mai tina in frau nu ne-ar strica. In plus cat afost Romania regat am avut cele mai mari realizari: independenta, unire, economie functionala etc. Acum..... nici nu se poate comenta.
   E drept ca e tardiv, asta ar fi trebuit sa se intample imediat dupa revolutie, dar tov ilici nici nu l-a lasat sa puna piciorul pe pamant romanesc.
 • +15 (23 voturi)    
  Istoria se repeta... (Joi, 25 octombrie 2012, 22:20)

  catalin72 [utilizator]

  Din nou,la fel cum au facut si in 1944-46, comunistii profita de lacomia fostei case regale pt a-si acoperi actiunile criminale .
 • -4 (26 voturi)    
  Va rog , nu fiti cretini! (Joi, 25 octombrie 2012, 22:20)

  liviur [utilizator]

  Comentariile deja postate arata ca suntem o natiune spalata pe creier ( sau ..de creier!) . Uitati-va la scuzele penibile ale lui T Basescu sau la stupiditatea opozitiei Rege- Antonescu, comuna pt toti comunistoizii stupizi. Chiar nici un baiat furios din cei de sus nu realizeaza ca Antonescu pierduse razboil pe mana lui hitler si sansa statului roman sa supravietuiasca era departarea de nazisti? Chiar e de uitat ca Romania zdrobise sovietele maghiare dupa primul razboi mondial, a salvat armata poloneza de rusi trimitand-o sa lupte in Anglia, si casovieticii aveau de razbunat blocarea inaintarii lor in Vest si Sud de catre Romania regala? Ca rusii ar fi calcat in picioare toata Romania cu Maresal cu tot de nu ar fi ramas piatra pe piatra ? Chiar suntem cretini?
  • +12 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 octombrie 2012, 0:25)

   [anonim] i-a raspuns lui liviur

 • +6 (18 voturi)    
  Regele fara tara Ha ha ha (Vineri, 26 octombrie 2012, 0:44)

  Zummm [utilizator]

  Ce sa zic printre altele Marea principesa Margareta care habar nu are lb. romana......astia da vite nobile
  • -1 (1 vot)    
   ha ha ha ! (Vineri, 26 octombrie 2012, 22:52)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

   ultima fraza: ....astia da vite(vaci si boi) nobile !:)))))
 • +9 (13 voturi)    
  Nistorescu decorat (Vineri, 26 octombrie 2012, 2:01)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  Lui Nistoresc\u i-a conferit de buna seama Ordinul Josniciei, clasa I. Ori poate Regele il decoreaza pe jurnalistul de acum 10 ani.
 • 0 (18 voturi)    
  Regele si Patria! (Vineri, 26 octombrie 2012, 7:14)

  Hohey [utilizator]

  Perioada sub care Romania s-a aflat sub conducere monarhica a reprezentat apogeul civilizatiei si progresul societatii romanesti. Nu cred ca incape indoiala!

  Din '90 incoace vedem o evolutie"dinamica" a familiei regale romanesti. Dupa o primire entuziastica a Monarhului in '92, vedem o deteliorare a simpatiei pro monarhice, cel putin in ultimii 10 ani.

  Un print consort foarte controversat, nu reuseste sa aduca echilibru in familia regala, ba chiar il afecteza profund prin "initiativa spontana" de a candida la presedentie din 2009. Parca nu ajunsese initiativa total neinspirata a leaderului PNL din '92...

  Totusi, discursul Regelui de acum un an, in Parlament, readuce speranta intr-o optine civilizata, dar sunt prea purtini cei care il vor sustine.

  Din pacate, comunisti reusesc sabotarea intentiilor regale, asa ca sigura optiune viabila pentru RO, se naruieste in negura timpului...
 • +11 (13 voturi)    
  Decoratia Nistorescu :) (Vineri, 26 octombrie 2012, 7:17)

  Hohey [utilizator]

  Decorarea "maestrului" Nistorescu, o gafa ce va pune definitiv capac optiunii monarhice...
 • -1 (15 voturi)    
  Monarhia constitutionala (Vineri, 26 octombrie 2012, 7:50)

  RodicaVasiliu [anonim]

  Inainte de a scrie acest comentariu am citit, cu mare atentie, toate celelalte comentarii. Din start vreau sa precizez ca sunt o mare admiratoare a casei regale si in special, a regelui Mihai. L-am cunoscut prin intermediul emisiunilor filatelice inca din anii 1960, cand trebuie sa recunosc, ca acele emisiuni erau la mare cautare si filatelistii pasionati vanau in special emisiunile filatelice de pana in 1947. Am avut sansa, unica si nesperata, sa-l cunosc pe comandantul navei "Libertatea", frumoasa nava regala - simbol al Galatiului pana acum cativa ani, cand a fost luata si dusa nu stiu unde. De la acest comandant am aflat multe lucruri despre regele Mihai si familia regala, care nu sunt scrise in nici o carte.
  Eram un copil fascinat, atat de timbre, cat si de povestile din spatele acestora. Asta m-a determinat sa vreau sa aflu si mai multe despre familia regala si am facut-o in anii ce au urmat. Sinaia, a devenit pentru mine un oras de suflet si l-am vizitat de foarte multe ori. Acolo am cunoscut si alte persoane, care il cunoscusera pe regele Mihai si de la care am aflat lucruri noi. In timp, fascinatia copilului din mine s-a transformat intr-o admiratie profunda pentru casa regala de Romania. Am vizitat prima oara castelul Peles in 1969, impreuna cu parintii mei si m-am indragostit pentru totdeauna de locul acela. In 1989 insa, dadeam tarcoale castelului Peles pentru ca acesta fusese inchis publicului de catre Ceausescu si m-am revoltat in sinea mea pentru gestul lui de a intina istoria acestuia. Vroia sa-l transforme in resedinta de protocol pentru el. Dupa 1990 am asteptat cu sufletul la gura redeschiderea lui, asa cum am asteptat si intoarcerea regelui. Din pacate, Iliescu a fost speriat destul de mult de popularitatea inca ridicata a regelui in randul romanilor si l-a expulzat din tara. Daca romanii l-au acceptat ca rege pe Carol I, nefiind roman, acum de ce nu putem accepta ca rege un roman? Au fost mai intelepti cei dinaintea noastra?
  • +4 (12 voturi)    
   ia-l acasa... (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:35)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui RodicaVasiliu

   si ingrijeste-l pe mos, daca-l admiri atat de mult... ca noi romanii nu suntem filatelisti si nici nu ne permitem sa vizitam castelul peles, ar trebui sa muncim o luna de zile numai pentru acest lucru...
   • -1 (7 voturi)    
    Nu-ti permiti ?? (Vineri, 26 octombrie 2012, 11:47)

    Bambina [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    Nu-ti permiti sa vizitezi Castelul Peles? Pai daca bei prea mult si fumezi !!! Nu ai timp nici sa citesti ceva istorie , pentru ca stai pe net sa postezi ce ti se comanda ! Rusine !
    • -1 (3 voturi)    
     exprimarea ta (Vineri, 26 octombrie 2012, 13:39)

     Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

     este probabil la fel ca imaginea pe care o vezi in oglinda: urata si josnica...lasa insultele si mergi la doctor...poate-poate iti va elibera o adeverinta cum ca ai dreptul la libera circulatie pe strada fara a ofensa bunul simt al celor din jurul tau....dar asta fara indoiala dupa o lunga perioada de tratament la balaceanca...
 • +3 (9 voturi)    
  Nicolae sau Charles ? (Vineri, 26 octombrie 2012, 8:50)

  durnea [utilizator]

  Daca se schimba constitutia si forma de guvernamant devine monarhia, sa se faca referendum cine sa fie rege Nicolae sau Charles cu mostenitor Henry.
  cu stima
  • +2 (4 voturi)    
   Nu va fi nici unul, nici celalalt. (Vineri, 26 octombrie 2012, 10:16)

   ValT [utilizator] i-a raspuns lui durnea

   Documentati-va. Regele a decis (in 2007, parca, nu mai stiu exact) ca succesiunea sa ii apartina principesei Margareta. Adica sotia lui Duda :)
 • +2 (8 voturi)    
  Ideea nu e deloc rea, (Vineri, 26 octombrie 2012, 8:54)

  sile231 [utilizator]

  Mai ales daca ne ajuta sa ne descotorosim de constitutia gaunoasa si legislatia de acelas tip cu care ne-au procopsit Ion Iliescu et co.Argument: Un stat de drept se poate intemeia numai pe o legislatie de calitate. O zi buna !
 • +1 (7 voturi)    
  o tema retarda (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:01)

  tontu [utilizator]

  Monarhia e o etapa depasita istoric, ca si comunismul, ca si capitalismul, in scurt timp. Ne tot uitam in trecut fara sa invatam nimic, cand defapt trebuie sa incepem sa construim un viitor foarte diferit de tot ce a fost pana acum...
 • -1 (9 voturi)    
  Trăiască Regele! (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:04)

  periscop [utilizator]

  Monarhia e ultima şansă de salvare a României din marasmul în care se bălăceşte poporul ei (cît a mai rămas din el şi n-a plecat în străinătate) acum...
 • +3 (11 voturi)    
  VAI SARACA MONARHIA! (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:07)

  ionpopesscu [utilizator]

  Cred ca am ajuns intr-o mlastina, de unde niste
  CR(et)IN/I cica incearca sa ne scoata, dar fiind cretini, ca si noi, nu fac decat sa ne scufunde si mai mult. Monarhia, si implicit camarila OBLIGATORIE care va apare, nu sunt decat niste incapabili crasi, ajunsi sa se coalizeze in scopul de a stoarce pentru o perioada maduva unui popor si apoi sa dispara in strainatate cu zeci de tablouri de Rubens, Goya, etc. sau cu fondurile pentru construirea unui sistem national de cai ferate, din care sa traiasca ei si ai lor 2-3 generatii, pana ce in acelasi popor se constituie o noua generatie de cretini care sa-i aduca inapoi pentru un nou ciclu de acumulare! Ganditi-va la starea materiala a lui Carol I la venirea sa aici, dar si la uriasele bogatii cu care au parasit Romania Carol II si Mihai I! Produsele activitatii ca monarh a lui Mihai sa vad pana astazi in societatea romaneasca! Ganditi-va in plus la situatia materiala(haine, armament, etc.) in care au ajuns pe front soldatii romani in primul si in al doilea Razboi Mondial, rezultate din grija Monarhiei, a camarilelor si a guvernelor numite de acestia!
 • 0 (8 voturi)    
  sa privim lucrurile altfel (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:33)

  MPatrick [utilizator]

  cunoastem cu totii polii de putere din Romania: presedintia, executivul, legislativul, puterea judecatoreasca. in mod implicit sau prin influente, toate au fost politizate. monarhia ar putea fi un echilibru, o putere echidistanta fata de jucatorii politici actuali sau viitori, un garant al faptului ca cineva se poate ocupa si de binele public si poate media crizele institutionale care sunt din ce in ce mai dese in Romania. in plus, daca e sa ne gandim la nivel material, spre deosebire de clasa politica, familia regala nu cred ca umbla dupa foloase materiale, nu-si va atribui case noi, terenuri, nu va fi implicata in afaceri contestate.
 • 0 (8 voturi)    
  :) (Vineri, 26 octombrie 2012, 9:41)

  Delu [utilizator]

  Traiasca Regele!
 • +2 (8 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 26 octombrie 2012, 10:35)

  Erasm [anonim]

 • +5 (9 voturi)    
  greu (Vineri, 26 octombrie 2012, 10:55)

  Ionutzelu [utilizator]

  de luat o decizie rationala.
  N-ar fi rau, zic eu, sa se schimbe constitutia, si maiestatea sa fie reinscaunata. Cu o conditie: sa aiba curajul sa faca aroganta suprema pentru toti oamenii de nimic care il inconjoara. Cum? Sa desemneze ca succesor un print strain. Pentru ca: nu vreau sa ajunga regina principesa Margareta cu print consort DUDA (ca veni vorba: maiestatea sa l-a facut, ma intreb pe ce considerente, alteta regala si principe al Romaniei si pe acest actoras). Nu o vreau regina nici macar pe principesa Elena. Cu atat mai putin nu il consider apt de domnie pe principele Romaniei si alteta regala (asa se intituleaza el in mod oficial) Nicolae de Roumanie Medforth-Mills. Ca e mic, pune botul la prostii (vezi cum s-a cam bucurat pentru masinutza de i-au dat-o sponsorii binevoitori), ii sucesc altii mintile si ajunge sa ne piarda pe toti la un pokeras la Monaco.
  Nu, oameni buni. Eu vreau una bucata alteta regala cu vana, cu sange (importa mai putin daca e rosu sau albastru) in instalatie, care, intr-o monarhie constitutionala sa isi rezerve totusi suficiente drepturi cat sa poata curata un pic balariile care au impresurat si sufoca tarisoara asta. Scria cineva mai sus de camarila aferenta monarhiei. Sa dea exemple din camarila lui Carol I sau Ferdinand (exista, stiu, nu sariti pe mine. Important e ca cei doi, cu toata camarila interna sau de import au cam facut ceva pentru tarisoara de adoptie. Cam ca italienii, care la randul lor au furat/delapidat fonduri europene, dar la ei te dai pe sosele fara gropi ;), cum ar veni parandaratul nu a sufocat lucrarile, ci le-a "inlesnit").
  In alte conditii nu consider ca monarhia este o alternativa viabila in Romania zilelor noastre.
  Prin urmare, sa fie monarhie, primesc, dar cu succesor strain si capabil pentru maiestatea sa Mihai I.
 • +3 (5 voturi)    
  ceea ce este cel mai important (Vineri, 26 octombrie 2012, 11:30)

  mamitza [utilizator]

  Un lucru nu l-a spus nimeni aici. Intr-o monarhie constitutionala, regele si membrii casei regale nu se vor implica niciodata in actul guvernarii si conducerii unei tari indiferent care ar fi ea, acestea ramanand tot la bunul plac al politicienilor de orice culoare ar fi ei. Asa ca certurile intre partide, lupta pentru ciolan, intrigile, coruptia, minciuna etc, vor continua sa existe si nu vor putea fi eradicate niciodata.
 • -2 (4 voturi)    
  rege (Vineri, 26 octombrie 2012, 15:08)

  wollfy [utilizator]

  Rege???? Care rege, fratilor! Care casa regala??? A lui Cioaba???? Din ce stiu eu Romania este Republica! Atunci de unde rege???? Ca, din ce stiu eu, fostul si-a dat demisia, adica a abdicat, ca sa folosesc un termen "legal". Pai daca a zis si semnat "nu mai sunt rege", de ce ne tot plecaciulim in fata unei denumiri inexistente si a unui muritor de rind????
  Monarhie constitutionala? Adica ce, nu v-ati saturat de presentia pe viata a lui nea Nicu? Daca inscaunati un rege, aleluia si-un praz verde! Nu mai scapati e el decit daca da iar cu subsemnatul "nu mai vreau sa fiu rege".
  Vai de capul romanilor, unde au ajuns! Sa creada ca un uns a lui Dumnezeu pe pamint le va face dreptate! Veac! Va face dreptate celor care l-au inscaunat, ca si pina in '47!
 • -1 (1 vot)    
  Recunostinta Regelui! (Vineri, 26 octombrie 2012, 15:13)

  adrianaS [utilizator]

  Chiar daca MS regele MIhai I are aceasta varsta de 91 de ani trebuie sa recunoasteti ca este extraordinar. Ce inseamna ca un om la varsta aceasta sa fie atat de lucid, atat de intelept, rabdator si mai presus de toate iubitor in ciuda nedreptatilor provocate tot de noi. Daca MS nu ar fi avut atat de multa credinta in Dumnezeu si atat de mare dragoste pentru acest popor asa cum este el si devine din ce in ce mai rau, nu ar fi avut atata putere sa infrunte toate rautatile. Este un OM de admirat mai presus de toate! Si un merit foarte mare il are MS Principesa Margareta, care atat de frumos si rabdator s-a comportat pentru ca tatal sau sa ajunga sa traiasca exact aceste zile. Sunt cativa ani de cand MS Pr. Margareta a vorbit despre planurile domniilor lor si nimic nu poate fi mai frumos decat sa le vedem astazi cum se infaptuiesc!!! Au o misiune POZITIVA pe care o vor duce pana la capat! Romania se va trezi pana la urma si ii va plati tributul Regelui inapoi! Este nemaipomenit ceea ce se intampla si mai ales cum se intampla, cat bun simt, compasiune si recunostinta!!!
 • +1 (1 vot)    
  Alo, spitalul 9? (Vineri, 26 octombrie 2012, 19:47)

  EXEs [utilizator]

  Cum deschide gura vreun politician despre revenirea la monarhie cum se trezesc nebunii ca li s-a facut dor de monarhie. Monarhia este moarta si acolo unde-si mai duce zilele este numai datorita traditiei si turismului. Monarhia e piesa de muzeu la care vin toti turistii sa-si faca poze. Monarhia la noi este doar o scuza pentru lipsa de civilizatie a politicienilor si a intregii populatii. OK pot sa accept ca prostia se plateste , dar problema e ca Romania nu mai este la fel de bogata ca in perioada interbelica si nu e in stare sa hraneasca nici macar prostimea votanta.
  P.S.: Pe de alta parte sa te duci la dezvelirea propriei statui... Putin bun simt tovarasi!
 • +1 (1 vot)    
  Care ''rege'' ?! (Duminică, 28 octombrie 2012, 12:20)

  ioancostin70 [utilizator]

  Port acelasi respect ''regelui'' ca oricarui om ajuns la aceasta virsta venerabila...De ce i se mai spune ''rege''?!El a ABDICAT !Juramintul regal ,la final, spune ca ''...voi impartasi soarta poporului meu''.'EL SI-A ABANDONAT ARMATA AL CAREI CONDUCATOR ERA ! Motiv pentru care a fost decorat de Stalin cu Ordinul ''Pobeda''.A plecat bine mersi incarcat cu valori apartinind ROMANIEI, nu Casei Regale,valori de patrimoniu.A trait o viata fara sa-i pese de tara al carei rege fusese. S-a intors dupa ''revolutie'', cu o familie in care era SINGURUL vorbitor de limba romana (...asa si-a educat odraslele,in spiritul ''iubirii''de tara ...).TOATE CASELE REGALE ne-au dovedit ca nu sint cu nimic mai presus decit familiile obisnuite.Doar ca primele beneficiaza de o aura artificiala.Ce naiba, sintem in secolul 21! Spunea cineva ca Anglia este acolo unde ste din ''cauza'' monarhiei.Nimic mai fals! PUTEREA ECONOMICA si FINANCIARA este cea care decide.Cine ii va urma venerabilei Regine ?Spania este tot monarhie,si vedem ce se intimpla acolo...Asa ca ,mai lasati-ne cu batrinul fonfait si iepele sale,care au ''aflat'' de Romania doar ''dupa''...
 • 0 (0 voturi)    
  Rege? (Miercuri, 2 martie 2016, 20:58)

  taurel [utilizator]

  Bine ca statuile sunt mute,altfel cum ar fi fost un discurs al ei fare traducere?Sper sa fie un inceput al muteniei,balbaielilor regale.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by