Podul Calafat-Vidin, al doilea pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria, va fi inaugurat miercuri de catre premierul Victor Ponta, omologul sau bulgar Boyko Borisov, comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn si ministrul transporturilor Ovidiu Silaghi, informeaza Mediafax.

Podul Calafat-Vidin, construit in parteneriat de statul bulgar si statul roman, este in intarziere cu circa doi ani fata de termenul de finalizare estimat initial.

Realizarea acestui pod este extrem de importanta in special pentru transportatorii de marfuri, care vor reusi astfel sa ajunga din statele din vest mult mai repede catre parte de sud-est a Europei, in Peninsula Balcanica, economisind timp si resurse. Costul constructiei podului este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgareasca plateste circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului roman, potrivit informatiilor care apar pe site-ul oficial al podului.

Firma constructoare a podului este FCC Construccion din Spania.

Podul va avea doua benzi rutiere pe fiecare sens de mers, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti.