Motiunea simpla Guvernul USL - frana de motor a bugetului, initiata de grupul parlamentar al PDL, urmeaza sa fie dezbatuta si votata marti in plenul Camerei Deputatilor. Motiunea a fost initiata de 59 de democrat-liberali.

Aceasta a fost depusa in plenul Camerei pentru prima data in urma cu doua saptamani, dar ulterior democrat-liberalii au retras-o pentru ca textul sa fie imbunatatit. Documentul final a fost introdus din nou saptamana trecuta, scrie Agerpres.

In motiune, deputatii PDL cer prezentarea bugetului de stat si a bugetului pentru asigurarile sociale pe 2013 pana la 1 noiembrie 2012. Democrat-liberalii ii acuza pe actualii guvernanti ca nu militeaza pentru intrarea in zona euro, ca favorizeaza explozia cursului valutar si ca accentueaza criza economica si financiara.

Ei sustin ca exista riscul de a intra in 2013 fara a avea un buget, din cauza amanarii prezentarii, dezbaterii, adoptarii si promulgarii Legii bugetului, ''pentru ca la USL alegerile au prioritate''.

PDL ii mai acuza pe actualii guvernanti ca pun in pericol salariile si pensiile, ca nu respecta legea si ca blocheaza crearea de noi locuri de munca.