Premierul Victor Ponta a declarat luni ca Executivul va aloca bani din Fondul de rezerva pentru organizarea unei "parade de austeritate" de Ziua Nationala a Romaniei si a precizat ca fosta guvernare nu a prevazut bani in buget pentru acest eveniment, relateaza Agerpres.

"Am avut o discutie cu domnul ministru al Apararii, ca nu avea niciun leu prevazut in buget. Probabil ca cei care au facut bugetul anul trecut in decembrie nu stiau ca mai vine si Ziua Nationala. S-au gandit ca anul acesta nu mai avem zi nationala. Stiti ca anul trecut nu am avut niciun leu prevazut pentru alegeri, de exemplu. Probabil ca domnul Emil Boc nu stia anul trecut ca o sa avem alegeri. Referendumul este ceva exceptional, care se plateste din fondul de rezerva, dar alegeri locale si generale cred ca stia domnul Boc, asa cum stia ca avem si 1 Decembrie. Nu a afectat niciun leu. Pot sa va asigur ca am discutat cu domnul ministru Dobritoiu si din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului vom afecta acele sume necesare pentru a avea totusi defilarea, parada de 1 Decembrie, insa, intr-adevar, va fi o parada de austeritate. Adica avioane, elicoptere si alte lucruri costisitoare - anul viitor, nu anul acesta", a spus Ponta.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat pe 12 octombrie, la B1TV, ca va solicita Guvernului si CSAT-ului sa limiteze cheltuielile pentru parada militara de 1 Decembrie precizand ca va recomanda "sa nu zburdam cu cheltuielille". Ministrul a aratat totodata ca decizia nu ii apartine: "daca vrem sa avem o instiutie bugetata e bine sa facem economii daca nu o sa ajungem sa apelam la populatie cum am apelat pentru Ateneu: 'Dati un leu pentru Ateneu', aici chestiunea e mai scumpa: 'Dati 100 de euro de persoana pentru Armata'" a declarat Dobritoiu.