Autoturismul Dacia Logan lovit de masina condusa de fostul realizator TV Serban Huidu, condamnat la inchisoare cu suspendare in urma accidentului din octombrie 2011, soldat cu trei morti, s-a rotit de doua ori in aer, potrivit declaratiilor martorilor incluse in motivarea Judecatoriei Brasov, citata de Mediafax.

Potrivit declaratiilor martorilor incluse in motivarea sentintei Judecatoriei Brasov, instanta care, in iunie, l-a condamnat pe Serban Huidu la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, autoturismul Dacia Logan in care se aflau trei persoane - Stefan Lungu Balog, Magda Draghici si Ioan Garbis - s-a rotit dae doua ori in aer in urma impactului cu masina de teren condusa de fostul realizator TV, apoi cazut pe carosabil.

Astfel, o femeie care se afla la volanul unui autoturism Renault Trafic care se deplasa in spatele Daciei Logan a relatat ca in 16 octombrie 2011, in jurul orei 11.00, a plecat din municipiul Brasov spre municipiul Constanta, iar la un moment dat, pe drum, s-a uitat la vitezometru si a observat ca circula cu 70 km/h, fiind depasita regulamentar de un autoturism Dacia Logan rosu, care a intrat apoi pe banda sa.

Ea a mai spus ca desi afara ningea carosabilul nu era acoperit cu zapada, ci doar cu mazga, nu aluneca, iar temperaturile erau pozitive, se mai arata in motivarea instantei.

Dupa ce au inceput sa urce, urmand o curba la stanga, a observat iesind brusc pe sensul sau de mers un autoturism de teren care circula din sens opus si care s-a izbit frontal cu autoturismul de culoare rosie, care circula in fata sa si pe care, desi a depasit-o, nu l-a pierdut din campul vizual. Martora a declarat ca perceptia sa a fost ca autoturismul de teren care a venit de pe contrasens a iesit in decor, in partea stanga a sensului lui de deplasare, observandu-l iesind drept, fara a schita vreun viraj. In urma impactului martora a observat cum autoturismul de culoare rosie a fost ridicat aproximativ la inaltimea masinii in care se afla si s-a rostogolit in aer, moment in care a franat si a asteptat ca acesta sa cada", se mai precizeaza in documentul citat.

De asemenea, o alta martora, aflata in masina Renault Trafic a spus, potrivit motivarii, ca "autoturismul de teren a venit drept spre sensul lor de mers, neincercand sa revina pe banda, dupa care a intrat in coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan de culoare rosie care s-a rotit de doua ori in aer, dupa care a cazut in afara partii carosabile, pe partea dreapta a sensului lor de mers".

La randul sau, Serban Huidu a declarat magistratilor ca in dimineata de 16 octombrie 2011, drumul nu era aglomerat, nu se circula in coloana pe niciunul din sensurile de mers, iar afara fulguia, carosabilul fiind acoperit cu mazga, potrivit Mediafax.

El se deplasa dinspre Predeal spre Brasov, in masina sa aflandu-se sotia sa, cei doi copii minori si bona acestora. In fata lui circula un autoturism Volvo, condus de cumnatul lui. Cand a ajuns in zona localitatii Timisul de Sus, la inceputul unei pante, inainte de o curba la dreapta, a simtit ca autoturismul pe care il conducea a inceput sa derapeze si sa intre pe contrasens si, desi a incercat sa readuca autoturismul pe traiectoria initiala, nu a reusit, ciocnindu-se cu un autoturism de culoare rosie care circula din sens opus.

"Inculpatul a mentionat ca nu poate preciza viteza de rulare a autoturismului pe care il conducea si nici nu poate aprecia viteza autoturismului care venea din sens opus si cu care a intrat in coliziune. Inculpatul a mai precizat ca, anterior accidentului, sotia sa s-a intors in spate catre copii, moment in care crede ca s-a uitat si el spre sotia sa, fara insa a pierde din campul vizual drumul", se arata in motivarea sentintei.

In iunie 2012, fostul realizator TV Serban Huidu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa in urma accidentului soldat cu trei morti, in octombrie 2011, a fost condamnat de Judecatoria Brasov, la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Atat procurorii, cat si avocatii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la inchisoare cu executare, in timp ce avocatii fostului realizator TV au solicitat circumstante atenunante si o pedeapsa neprivativa de libertate.

La primul termen al procesului, care a avut loc la Judecatoria Brasov, sotia si fiul uneia dintre victime, Stefan Lungu Balogh, au cerut daune in valoare totala de 400.000 de euro. Sotia si fiul lui Stefan Lungu Balogh s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand fiecare, drept daune morale, cate 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Dragici, a solicitat ca fostul realizator TV sa ii acorde daune morale si materiale de 400.000 de euro.

La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Serban Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise, in 23 martie 2012, Parchetului.

Expertiza stabileste ca accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea masina condusa de Serban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, in timp ce soferul celeilalte masini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vina, circula corect si n-a taiat curba, masina vedetei TV aparandu-i brusc in fata. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la ora.

Dupa accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legisti au comunicat ulterior Parchetului Judecatoriei Brasov concluziile expertizei in cazul lui Huidu, care a relevat faptul ca acesta era apt sa conduca in 16 octombrie 2011 cand a produs accidentul rutier din Timisul de Sus.

In 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Serban Huidu a anuntat ca nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Carcotasilor" de la Prima TV si ca se retrage din viata publica.