Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a dispus eliberarea din functie a comandantului Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ''Dr. Carol Davila'' (SUUMC), colonelul Aurelian-Emilian Ranetti, si a sefului Directiei Medicale din MApN, generalul de brigada Mihai-Marius Muresan, pentru deficiente manageriale.

Totodata, ministrul l-a imputernicit pe colonelul Rasvan Hristea in vederea asigurarii atributiilor si responsabilitatilor functiei de comandant al SUUMC si pe colonelul Georgel Adrian Stan, la sefia Directiei Medicale, scrie Agerpres.

MApN a precizat joi, la solicitarea AGERPRES, ca Directia audit intern a executat, in perioada 31 octombrie 2011 - 31 ianuarie 2012, o misiune de audit de regularitate si al performantei la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ''Dr.Carol Davila'', in urma careia au fost identificate o serie de probleme, pentru solutionarea carora au fost formulate si recomandari. Printre acestea, s-au numarat si unele dintre disfunctionalitatile sesizate de Corpul de Control al primului-ministru.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a dispus constituirea unei comisii mixte, care a avut ca obiectiv reanalizarea modului de organizare si desfasurare a controlului managerial la Directia Medicala si la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central, inclusiv verificarea modului de implementare a recomandarilor formulate de Corpul de Control al primului-ministru si de Directia audit intern a MApN.

''Comisia, formata din specialisti ai Secretariatului General, Directiei audit intern, Directiei de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor, Corpului de control si inspectie si Directiei contrainformatii si siguranta militara, a constatat ca deficientele au fost cauzate de rezultatele limitate ale managerilor celor doua institutii. In consecinta, cei doi comandanti au fost eliberati din functii'', precizeaza MApN.