​Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi, la Cotroceni, cu liderul georgian Mihail Saakasvili. In cadrul reuniunii, cei doi sefi de stat au discutat, printre altele, despre situatia proiectelor energetice care preocupa cele doua state, presedintele Basescu precizand ca este asteaptat studiul de fezabilitate pentru proiectul AGRI, informeaza Administratia Prezidentiala. Presedintele Saakasvili a afirmat ca noul Guvern al Georgiei va mentine orientarea pentru integrare in NATO si UE.

Potrivit Administratiei Prezidentiale discutiile dintre cei doi inalti oficiali s-au referit la subiecte care tin de agenda bilaterala, precum si la teme de interes comun de pe agenda regionala si cea internationala.

  • Comunicatul Administratiei Prezidentiale

Primirea de catre presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a presedintelui Georgiei, domnului Mihail Saakasvili

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, l-a primit joi, 18 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Mihail Saakasvili, presedintele Georgiei. Discutiile dintre cei doi inalti oficiali s-au referit la subiecte care tin de agenda bilaterala, precum si la teme de interes comun de pe agenda regionala si cea internationala.

Domnul presedinte Traian Basescu a abordat situatia proiectelor energetice care preocupa cele doua state. Seful statului a afirmat ca se asteapta studiul de fezabilitate pentru proiectul AGRI si a vorbit despre potentiale surse de alimentare cu gaz a Cordidorului Sudic European.

Presedintele Georgiei, domnul Mihail Saakasvili, a afirmat ca, dupa alegerile generale din Georgia din 1 octombrie a.c., cand Opozitia a castigat majoritatea mandatelor, noul Guvern va mentine orientarea pentru integrare in NATO si UE.