Primul-ministru Victor Ponta s-a intalnit miercuri, la Palatul Victoria, cu omologul sau moldovean Vlad Filat, in cadrul intrevederii cei doi premieri stabilind calendarul concret al realizarii gazoductului Iasi-Ungheni si a responsabilitatilor in gestionarea acestuia, informeaza un comunicat al Guvernului.

"Cei doi prim-ministri au discutat despre implementarea agendei bilaterale convenite in cadrul vizitei oficiale intrerprinse de Victor Ponta in luna iulie la Chisinau, in special despre stadiul proiectelor energetice comune. In cadrul intalnirii s-a stabilit calendarul concret al realizarii gazoductului Iasi-Ungheni si a responsabilitatilor in gestionarea acestuia", se arata in comunicatul transmis de Executiv.

De asemenea, cei doi au abordat si modul de realizare a interconexiunilor in domeniul energiei electrice, tinand seama de proiectele aflate in constructie si de obiectivele pe termen mediu ale Republicii Moldova, mai precizeaza comunicatul.

Potrivit sursei citate, Vlad Filat a tinut sa multumeasca pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de Guvernul Romaniei in ultimele luni in ceea ce priveste combaterea efectelor secetei, precum si in alte aspecte ale administratiei publice.

La discutii au participat si Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Iurie Leanca, vicepremier al Republicii Moldova, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene si ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie Renita.