Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti, la Cotroceni, cu Michel Barnier, comisarul european pentru Piata Interna si Servicii ocazie cu care s-a discutat despre aprofundarea Pietei Unice si impactul acesteia asupra cresterii economice a Uniunii Europene, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, cu aceasta ocazie presedintele Basescu a reiterat sprijinul Romaniei fata de obiectivul de consolidare si desavarsire a Pietei Unice, unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale Uniunii in plan global, si a salutat eforturile Comisiei Europene de continuare a acestui proces prin adoptarea Actului pentru Piata Unica II.

"Totodata, seful statului a mentionat, in acest context, ca este important ca eforturile Comisiei sa se concentreze si pe respectarea principiului fundamental al liberei circulatii, mobilitatea lucratorilor fiind una dintre resursele principale ale pietei interne. Domnul presedinte Traian Basescu a relevat ca decizia unor state membre de a mentine restrictiile la angajare pentru cetatenii romani pana la finalul anului viitor constituie o piedica in valorificarea deplina a potentialului pietei interne", se arata in comunicatul de presa.

Administratia Prezidentiala arata ca, la randul sau, comisarul Barnier a semnalat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru a finaliza negocierile cu privire la propunerile restante din cadrul Actului pentru Piata Unica I. "In ceea ce priveste Actul pentru Piata Unica II, domnul comisar european Michel Barnier a mentionat ca acesta reprezinta un al doilea set de actiuni prioritare dedicate pietei interne, pe care Comisia le considera in masura sa genereze efecte pozitive reale in economie si sa creasca increderea cetatenilor si a mediului de afaceri in Piata Unica si in beneficiile pe care aceasta le poate genera."