Traficul rutier pe DN 7C - Transfagarasan, in comuna Arefu, judetul Arges, va fi oprit marti, timp de opt ore, pentru detonarea bolovanilor de pe versantul de pe partea dreapta a soselei, spre Balea Lac, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), pentru autovehiculele cu masa totala sub 3,5 tone exista o ruta ocolitoare din DN 7C, pe DJ 704, apoi intrarea pe DN 7C.

"Se va inchide circulatia rutiera pe DN 7C - Transfagarasan, pe sectorul cuprins intre km 69+500 - km 70+800, in comuna Arefu, judetul Arges. Inchiderea circulatiei este necesara pentru operatiunea de detonare a bolovanilor de pe versantul de pe partea dreapta a drumului national, spre Balea Lac, in zona km 70+100. Autovehiculele cu masa totala sub 3,5 tone vor putea folosi urmatoarea ruta ocolitoare: din DN 7C, la km 61 pe DJ 704, drum neasfaltat, apoi intrarea pe DN 7C, la km 90+500. Accesul autovehiculelor mai grele de 3,5 tone este interzis pe sectorul de drum mentionat", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Duminica, traficul rutier pe DN7C - Transfagarasan s-a desfasurat ingreunat, alternativ pe un singur sens, intre uzina de apa si Barajul Vidraru, in judetul Arges, dupa ce, din cauza ploii, pe carosabil au ajuns aluviuni de pe versanti. Dupa aproximativ doua ore, timp in care drumarii au actionat pentru indepartarea aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier a revenit la normal.