Olimpicii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului au castigat patru medalii: doua de argint si doua de bronz, informeaza Ministerul Educatiei. Cele doua medalii de argint au fost castigate de Paul Vacariu, clasa a XII-a la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, si de Andrei Moldovanu, clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca.

Olimpiada internationala de stiinte ale pamantuluiFoto: edu.ro

Cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO) s-a desfasurat in Argentina, la Olavarria, in perioada 7-13 octombrie 2012. Competitia consta in doua probe, una teoretica si cealalta practica. Anul acesta au participat peste 70 de elevi din 18 de tari.

Cele doua medalii de argint au intrat in posesia lui Paul Vacariu (clasa a XII-a/Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu) si a lui Andrei Moldovanu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca). Ana-Isabelle Carmen Florea (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Constantin Octavian Puiu (clasa XI-a/Colegiul National din Iasi) au obtinut medaliile de bronz.

Anul trecut, lotul olimpic al Romaniei a cucerit o medalie de aur (punctaj maxim), trei medalii de bronz si un premiu special pentru proiecte la a V-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului.

Citeste si: