Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului ar putea vota luni validarea lui Claudiu Saftoiu in functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). Potrivit programului afisat pe site-ul Senatului, Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului urmeaza sa se reuneasca in sedinta luni la ora 13:30.

"Vom propune Birourilor permanente ale celor doua Camere ca la primul punct de pe ordinea de zi a sedintei comune de luni sa fie inscrisa validarea presedintelui Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane", a declarat pe 9 octombrie viceliderul grupului PNL de la Camera, Eugen Nicolaescu, de la tribuna Parlamentului, scrie Agerpres.

Martea trecuta, plenul reunit al Legislativului nu a putut da un vot privind validarea lui Claudiu Saftoiu in functia de director-general al SRTv, din lipsa de cvorum. 'Toata lumea este ingrijorata de soarta Televiziunii Romane, dar din partea unora sunt simple declaratii politice, pentru ca, daca va uitati in sala, din partea grupurilor parlamentare PDL nu sunt decat sapte deputati si senatori.

Cu alte cuvinte, pe dumnealor nu ii intereseaza soarta televiziunii. In acelasi timp, noi trebuie sa respectam procedurile parlamentare prevazute in regulamente si Constitutie, pentru ca, dupa consultarea cu secretarii de sedinta, nu exista cvorumul necesar pentru a trece la vot', a comentat atunci viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor Eugen Nicolaescu. Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune l-a ales pe 9 octombrie pe Claudiu Saftoiu, reprezentantul PNL in CA, in functia de presedinte - director general al postului public.

In aceeasi zi, comisiile de cultura reunite au avizat favorabil numirea lui Claudiu Saftoiu in fruntea Televiziunii Romane, cu majoritate de voturi, decizia finala urmand sa o ia plenul comun al Legislativului.