Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, urmeaza sa participe, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care se va desfasura la Luxemburg, pe teme ce vor viza Vecinatatea sudica, cu accent pe ultimele evolutii din Siria si Egipt, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Mali, follow-up la summit-ul UE-China.

"Ministrul Titus Corlatean va informa asupra elementelor de interes rezultate in urma turneului efectuat in Orientul Mijlociu in cursul acestei saptamani. O atentie speciala va fi acordata Vecinatatii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfasurarii alegerilor parlamentare) si R. Moldova", se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

In marja CAE va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate subiecte de interes comun, in special relatiile UE-Rusia (cu accent pe energie si vize), Republica Moldova, evolutiile din Siria si Iran.

Potrivit comunicatului citat, ministrii vor avea un mic-dejun de lucru pentru un schimb de opinii pe marginea raportului "Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei" (Grupul Westerwelle).