Presedintele Traian Basescu va efectua, joi si vineri, o vizita oficiala in Turkmenistan, la invitatia presedintelui turkmen, Gurbangulî Berdâmuhamedov, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

In comunicatul de presa se arata ca pe agenda intalnirii dintre cei doi sefi de stat figureaza semnarea "Planului de actiuni pentru transpunerea in practica a termenilor Declaratiei Comune Prezidentiale", in cadrul strategiei pentru consolidarea relatiilor romano-turkmene, in special in domeniul energetic.

"In acest sens, o miza importanta a colaborarii bilaterale o reprezinta cresterea volumului schimburilor comerciale si a investitiilor intre Romania si Turkmenistan. Dincolo de segmentul energetic, constructiile, IT-ul, agricultura, industria textila, managementul resurselor de apa si sanatatea publica sunt cateva dintre sectoarele de interes comun care au fost identificate ca avand un bun potential de cooperare", informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit comunicatului de presa, programul cuprinde, potrivit protocolului, printre altele, vizite la Monumentul Constitutiei si la Muzeul National Principal al Turkmenistanului.