Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a vizitat marti biserica ortodoxa romana din Ierusalim, care a fost recent tinta unui act de vandalism. La sosirea la asezamant, ministrul roman a fost asteptat de unul din liderii comunitatii ultra-ortodoxe din cartierul in care se afla lacasul, care a prezentat scuze pentru incidentul inregistrat si a insistat ca acest act comis de anumiti membri ai comunitatii este unul izolat, dezaprobat de comunitate in ansamblu, potrivit unui comunicat de presa al ministerului Afacerilor Externe, publicat miercuri.

Titus Corlatean s-a intalnit preotul si cu maicutele asezamantului, pe care i-a asigurat "de intregul sprjin pe care statul roman il acorda pentru desfasurarea activitatii in conditii de securitate a asezamantului religios romanesc la Ierusalim".

Persoane necunoscute au aruncat cu pietre, sticle si gunoaie in biserica romaneasca ortodoxa Sfantul Gheorghe din Ierusalim, un nou act de vandalism care vizeaza lacasuri de cult crestine din Israel, a afirmat luni politia israeliana, citata de Mediafax.

Atacul asupra bisericii, situata in apropiere de un cartier de evrei ultra-ortodocsi, nu s-a soldat cu nicio victima, a declarat un purtator de cuvant al politiei, adaugand ca usa bisericii a fost avariata.

Ministrul roman de externe a precizat ca a discutat acest incident cu omologul sa israelian, care l-a informat ca "autoritatile israeliene au condamnat fara echivoc acest incident si ca s-au angajat ca vor lua masuri pentru investigarea si pedepsirea celor vinovati".

Reprezentantul comunitatii ultra-ortodoxe din cartierul in care se afla biserica romaneasca l-a informat pe oficialul roman ca "si in cadrul comunitatii va fi investigat acest eveniment si ca vor fi luate masuri menite sa impiedice repetarea unor asemenea fapte in viitor". "Rabinul a exprimat apreciere pentru pozitia constanta a Romaniei de sprijinire a comunitatii evreiesti si de mentinere a unui climat favorabil pentru existenta libera a tuturor credintelor religioase", se mai arata in comunicatul de presa al ministerului afacerilor externe.