Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Mediafax, marti, dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea Legii privind Bacalaureatul profesional, ca acest demers este "strict mana lui Funeriu" si ca, saptamana viitoare, actul normativ "va trece rapid prin Parlament".

"Este rea-credinta din partea domnului Funeriu (consilier prezidential pe probleme de educatie - n.r.). A dovedit, o data in plus, ca nu ii pasa de tineri. Atunci cand ai responsabilitati, trebuie sa inveti sa iti pese", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educatiei a mai spus ca solicitarea sefului statului de reexaminare a legii a fost facuta "exact in ultima zi prevazuta de lege, si nu mai devreme", astfel ca, in opinia ei, s-au pierdut doua saptamani in demersul pentru introducerea bacalaureatului profesional din 2013. "Pacat ca s-a spus atat de tarziu", a afirmat ministrul Educatiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus, referitor la argumentele invocate in solicitarea de reexaminare, ca metodologia pentru bacalaureat este elaborata si, in plus, nu este nevoie de o pregatire speciala a elevilor, pentru ca, practic, nu li se adauga nimic la materiile pentru acest examen.

Ministrul Educatiei s-a declarat increzatoare ca actul normativ "va trece rapid prin Parlament", saptamana viitoare.

Presedintele Traian Basescu a cerut, marti, reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, sustinand ca insuficienta reglementarea a acestuia este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.