Judecatoarea Maria David de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare, fiind acuzata ca a primit mita de 200.000 euro de la un denuntator, in schimbul promisiunii ca acesta va fi achitat, dupa ce fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

Sentinta nu este definitiva.

Judecatoarea Maria David de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost arestata preventiv, pentru 24 de ore, la sfarsitul lunii februarie, in urma acestor acuzatii.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

  • In perioada noiembrie - decembrie 2009, inculpata David Maria, in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.
  • In schimbul banilor, inculpata a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala, de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia. Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.