Un grup de revolutionari protesteaza luni la sediul central al PSD, cerand demisia lui Ion Iliescu din partid si a secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Sorin Mester, din functie. La circa o jumatate de ora de la inceperea protestului, fostul sef de stat a iesit din sediul din Kiseleff pentru a discuta cu revolutionarii, acuzandu-i pe unii dintre ei de "lipsa de respect" si "obraznicii".

Ion Iliescu s-a enervat in momentul in care unii dintre revolutionari i-au reprosat ca PSD nu a facut nimic de cand a venit la guvernare pentru a le restabili drepturile. Ei acuza in principal faptul ca s-a stopat plata indemnizatiilor pentru revolutionari.

"Este din partea voastra lipsa de respect elementar ... daca nici eu nu v-am luat apararea", a spus la un moment dat Ion Iliescu.

Unul dintre revolutionari i-a reprosat ca a chemat minerii si a fost inchis in urma evenimentelor din 13 iunie.

"Vorbesti prostii. Daca ai fost acolo pe 13 iunie e o rusine", a replicat Ion Iliescu, iar in momentul in care revolutionarul i-a cerut sa iasa din politica, a raspuns: "Nu-ti e rusine? Obraznicii din astea ...".

Fostul presedinte le-a spus revolutionarilor ca fac "o mare prostie" ca cer demiterea lui Sorin Mester, in loc sa-l ajute pe secretarul de stat: "Pierdeti voi daca pleaca Mester de acolo".

Revolutionarii au continuat sa se contrazica cu Iliescu, care, din nou enervat, i-a spus unuia dintre acestia: "Bai nu-ti e rusine?".

Un alt revolutionat i-a spus lui Iliescu ca are o suta de milioane pensie si o duce bine in timp ce unii dintre cei care au luptat la revolutie au ajuns sa se spanzure.

"Vorbesti prostii, am sase mii de lei", a raspuns Ion Iliescu.

"Daca nu vreti sa fiti rezonabili va las in pace", a adaugat Iliescu.

"Pe 25 decembrie, dupa ce am pus bradul pe coltul CC, dumneavoastra ne-ati spus sa mergem acasa ca o sa va ocupat dvs sa ne fie bine. Unde e binele Romaniei, domnule presedinte, ca noi pentru asta am iesit pe strada?", a continuat revolutionarul.

Iliescu l-a intrebat pe acesta cum a dus-o in perioada 2000 - 2004, cand PSD s-a aflat la putere.

"Am stat la minus 22 de grade in decembrie, am strigat jos Boc. Ce ati facut de cand ati venit la guvernare?", a mai spus un alt revolutionar.