Dezvoltatorul complexului Confort City anunta ca, din 8 octombrie, va pune la dispozitia celor carora le-au ars locuintele in incendiul de marti mai multe apartamente in cadrul ansamblului "care vor beneficia de bai functionale, mobilier de dormitor, precum si utilitatile de baza necesare (apa curenta si electricitate) pentru a fi folosite cu destinatia de locuinta pana la momentul la care apartamentele distruse vor fi fi readuse in stadiul initial", potrivit unui comunicat de presa remis HotNews.ro. "Pana la momentul in care apartamentele care nu mai dispun in prezent de utilitati vor avea conditii de baza necesare locuirii, vom asigura in continuare persoanelor afectate cazarea la hotelurile RIN, micul dejun si cina fiind incluse", se mai precizeaza in comunicat.

"Incepand cu data de 8.10.2012, vom pune la dispozitia tuturor proprietarilor ale caror unitati locative au fost distruse de incendiu apartamente in cadrul ansamblului Confort City, apartamente care vor beneficia de bai functionale, mobilier de dormitor, precum si utilitatile de baza necesare (apa curenta si electricitate) pentru a fi folosite cu destinatia de locuinta pana la momentul la care apartamentele distruse vor fi fi readuse in stadiul initial", se precizeaza intr-un comunicat Domus Stil remis HotNews.ro

"Cu privire la celelalte apartamente, societatea noastra a desemnat echipe care participa alaturi de autoritatile competente la evaluarea pagubelor produse. Imediat ce reprezentantii autoritatilor care investigheaza natura si cauzele incendiului vor permite, vom proceda la refacerea instalatiilor sanitar-termice si electrice in vederea reluarii in cel mai scurt timp a furnizarii de utilitati in imobilele afectate", se mai spune in comunicat.

Dezvoltatorul Confort City mai anunte ca, in prima faza, "toate cheltuielile aferente lucrarilor mentionate la punctul anterior vor fi asumat de societatea noastra, exclusiv in scopul de a iesi din impasul existent in momentul de fata si de a asigura un cadru adecvat reintrarii cat mai rapide in normalitate, fara a se face insa raspunzatoare de prejudiciile produse in urma incediului".

"Pana la momentul in care apartamentele care nu mai dispun in prezent de utilitati vor avea conditii de baza necesare locuirii, vom asigura in continuare persoanelor afectate cazarea intr-una dintre unitatile hoteliere situate in Sos. Vitan-Barzesti nr. 7D (RIN Grand Hotel), respectiv Calea Bucurestilor nr. 255A (RIN Express) - raportat la gradul de ocupare a fiecarei unitati mentionate -, micul dejun si cina fiind incluse", mai anunta societatea.

Incendiu puternic la un bloc dintr-un complexul rezidential al fratilor Negoita / Hidrantii nu au functionat, pompierii au alimentat cu apa din Dambovita

Reamintim ca, marti, un bloc de 11 etaje din cadrul Complexului Confort City - detinut de fratii Negoita - din localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni a luat foc, incendiul mistuind 15 apartamente de la mansarda din lemn a cladirii.

Pompierii care au ajuns la incendiul din complexul Confort City nu au putut interveni timp de mai bine de 30 de minute din cauza ca hidrantii din complex nu aveau apa si au fost nevoiti sa alimenteze autospecialele direct din raul Dambovita.

In plus, accesul pompierilor s-a petrecut cu dificultate din cauza barierelor din complex si a masinilor parcate intre blocuri.