EXCLUSIV Inca un complex rezidential construit de fratii Negoita are probleme majore: fara protectie antiincendiu, fara paratrasnet, apa de ploaie se infiltreaza in pereti

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 3 octombrie 2012, 19:01 Actualitate | Esenţial


Confort Residence
Foto: Google Street View
Incendiul din complexul rezidential Confort City, construit de fratii Negoita, a fost agravat de faptul ca pompierii nu au putut interveni timp de mai bine de 30 de minute din cauza ca hidrantii din complex nu aveau apa si au fost nevoiti sa alimenteze autospecialele direct din raul Dambovita. HotNews.ro a obtinut documente care arata ca un alt complex rezidential construit de aceiasi frati Negoita - complexul Confort Residence din Pipera, Voluntari - sufera de "defecte semnificative de executie" si ca "pregatirea si protectia anti-incendiu cu hidranti si/sau stingatoare de foc, precum si protectia descarcarilor electrice cu paratrasnet" nu s-a realizat.
 • Deficientele au fost constatate in 2010, iar pana in prezent acestea nu au fost remediate, sustin membrii Asociatiei de Proprietari. In plus, la solicitarile Asociatiei, dezvoltatorul nu a oferit niciun raspuns, iar ANPC si ISC au sugerat proprietarilor sa se adreseze in instanta.
 • Domus Stil, parte a Rin Group detinut de fratii Negoita a construit patru complexuri rezidentiale in zona Capitalei: Rin Grand Residence, Confort Park, Confort City si Confort Residence
Incendiu puternic la un bloc dintr-un complexul rezidential al fratilor Negoita / Hidrantii nu au functionat, pompierii au alimentat cu apa din Dambovita

Reamintim ca, marti, un bloc de 11 etaje din cadrul Complexului Confort City - detinut de fratii Negoita - din localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni a luat foc, incendiul mistuind 15 apartamente de la mansarda din lemn a cladirii.

Pompierii care au ajuns la incendiul din complexul Confort City nu au putut interveni timp de mai bine de 30 de minute din cauza ca hidrantii din complex nu aveau apa si au fost nevoiti sa alimenteze autospecialele direct din raul Dambovita.

In plus, accesul pompierilor s-a petrecut cu dificultate din cauza barierelor din complex si a masinilor parcate intre blocuri.

Incidentul de marti din cadrul complexului Confort City a ridicat multe semne de intrebare asupra masurilor de siguranta din cadrul complexului si a scos in evidenta o serie de vulnerabilitati ce ar putea exista si in cadrul altor complexe rezidentiale realizate dupa anii 2000 in Capitala, perioada in care astfel de constructii au fost realizate in numar foarte mare.

Un alt bloc dintr-un complex al fratilor Negoita, cu "defecte semnificative de executie" si fara protectie anticincendiu - Raport

HotNews.ro a obtinut un raport tehnic realizat in mai 2010 de catre un expert evaluator asupra unui bloc de locuinte din complexul Confort Residence, din Pipera, complex detinut tot de catre fratii Negoita.

Raportul subliniaza mai multe "defecte semnificative de executie" ce tin de constructia cladirii si siguranta celor care locuiesc in acolo. Printre altele, raportul scoate in evidenta faptul ca "nu s-a realizat pregatirea si protectia anti-incendiu cu hidranti si/sau stingatoare de foc".

Complexul Confort Residence din Pipera, comuna Voluntari a fost construit de catre societatea DOMUS STIL, parte a RIN Group al fratilor Robert si Ionut Negoita.

documente
Principalele probleme semnalate in raportul de expertiza tehnica: lipsa protectiei la incendiu (hidranti), lipsa paratraznet, lipsa spatiului de depozitare a gunoiului menajer, deficiente la acoperis, jgheaburi si burlane si lipsa rampelor de acces.

Ce defecte si probleme au fost constatat in cazul cladirilor din Confort Residence, Voluntari:
 • O mare parte a tencuielilor executate la intradosul teraselor exterioare ale apartamentelor se desprind de stratul suport, motiv pentru care este necesara refacerea integrala a acestora;
 • Pazia din scindura care incadreaza sarpanta acoperisului are un rost vizibil si disproportionat fata de acoperis, rost care a fost astupat in mare parte cu spuma, iar in cazul unor ploi abundente apa se infiltreaza prin aceasta spuma, afectand tavanele din interiorul apartamentelor;
 • Jgheaburile din tabla galvanizata pentru evacuarea apelor din precipitatii sint subdimensionate, iar la ploile abundente apa se deverseaza pe pereti si se infiltreaza in pereti, respectiv in apartamente;
 • De asemenea, burlanele pentru deversarea apelor pluviale de pe panta acoperisului in jgheaburi sunt subdimensionate si incorect orientate;
 • La imobilul de locuinte se constata ca nu s-a realizat pregatirea si protectia anti-incendiu cu hidranti si/sau stingatoare de foc. Deasemeni nu s-a realizat protectia descarcarilor electrice cu paratrasnet.
 • Trotuarele perimetrale aferente celor doua imobile pentru evacuarea apelor pluviale de la fundatii nu s-au realizat integral, partial s-au tasat si necesita refacerea partiala si pe alocuri totala;
 • Rampa de acces de la intrare pentru persoanele cu handicap si pentru carucioare nu s-a realizat;
 • Lungimea balustradelor prevazuta in antecontractele incheiate trebuie executata din inox, potrivit prevederilor antecontractelor;
 • Placajele cu caramida aparenta prevazute a fi executate pentru aspectul exterior al fatadelor nu au fost finalizate.
Potrivit expertului evaluator, "Valoarea lucrarilor de reparatii mentionate in continutul raportului se estimeaza [n.r. in mai 2010]" la peste 146.000 de euro, conform celor doua anexe incluse in raport.
Proprietarii: "Domnii Negoita si dezvoltatorul nu ne-au raspuns la solicitari. ANPC si ISC ne-au sugerat sa mergem in instanta"

In urma realizarii raportului, Asociatia de Proprietari a blocului din cadrul Confort Residence s-a adresat unuia vocat care a trimis notificari atat fratilor Negoita, societatii Domus Stil, precum si Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorului (ANPC) si Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

"Nu am primit niciun raspuns de la fratii Negoita si nici de la dezvoltator. Am primit un raspuns de la ANPC si de la ISC prin care isi declina competenta si ne-au sugerat sa intentam o actiune in instanta impotriva dezvoltatorului pentru a remedia situatia", a declarat pentru HotNews.ro unul dintre membrii Asociatiei de Proprietari de la complexul Confort Residence.

Confort Residence pe harta
Foto: Hotnews
"Negoita pare a fi acoperit si are actele in regula. Plus ca totul este construit pe persoana fizica si, astfel, amenzile sunt mai mici" - proprietar

"Din pacate, se pare ca domnul Negoita este acoperit. In primul rand ca totul este construit pe persoana fizica si pentru persoanele fizice amenzile sunt mult mai mici decat cele pentru firme. Apoi se pare ca are toate actele in regula. ISC-ul ne-a informat ca la receptia lucrarilor totul era in ordine si ne-a spus sa ne cautam dreptatea in instanta", ne-a mai declarat proprietarul.
Problemele constatate la complexul Confort Residence de aproape doi ani nu au fost remediate nici pana acum, iar locatarii se tem ca un incident precum incendiul din complexul din Popesti-Leordeni sa nu se intampla si la ei.

"Constructia este asemanatoare ca acolo [n.r. complexul afectat de incendiu], doar ca la noi e P+5 si acolo era P+11. Si la noi mansarda e tot din lemn construita", a declarat unul din locatari.

O alta problema: nu exista contractele pentru utilitati

Asociatia de Proprietari de la Confort Residence, pe laga defectele semnificative de executie a proiectului, reclama si o alta mare problema ce tine de contractele pentru utilitati.

"Contractele de utilitati nu sunt incheiate cu furnizorii. Nu avem un contract incheiat cu ENEL, spre exemplu. Furnizarea de energie electrica se face dupa o organizare de santier, iar banii noi ii punem direct in contul domnului Negoita. Dumnealui are contractul cu ENEL si el ne da mai departe curent fara contract, cineva de la firma sa calculeaza pentru fiecare, citeste contorul si ne spune cat avem de platit.

Acum nu mai sunt asa mari probleme cu furnizarea de energie electrica, dar in urma cu cativa ani erau intreruperi foarte dese. Si sunai la ENEL, le spuneai unde stai si ei spuneau ca nu existi in baza lor de date", ne-a marturisit un membru al Asociatiei de Proprietari.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20888 vizualizari

 • +31 (31 voturi)    
  ce pretentii sa avem de la analfabeti verosi (Miercuri, 3 octombrie 2012, 19:06)

  Anonim AntiBasescu [utilizator]

  Analfabetul de Robert Negoita da un "bun" model de urmat pentru primari...va autoriza constructii fara numar din proiectul carora vor fi omise avize importante...banii sa iasa la numar, nu calitate, reguli, standarde.
  • +18 (20 voturi)    
   ... (Joi, 4 octombrie 2012, 7:16)

   mariusxmarius [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

   sa avem pardon ! a fost alesi !
   Ce o fi in capul celor care l-au votat ?
   Habar nu am !
   Dar SIGUR, o parte e rumegus.
   Sa dai tu un primar care a facut treaba pe un hot ?!?
   Apoi cum sa numesti asta ? prostie e cam putin !
  • 0 (0 voturi)    
   unde-i legatura ?!? (Joi, 4 octombrie 2012, 17:00)

   Teri [utilizator] i-a raspuns lui Anonim AntiBasescu

   da; ce-are frate, Basescu cu magariile fratilor Negoita ?!? or si pe ei, tot TB i-a impins la escrocherii pe spinarea cumparatorilor ?
 • +22 (22 voturi)    
  Si cati ca el... (Miercuri, 3 octombrie 2012, 19:31)

  Rollo [utilizator]

  ...caci la noi principiul, daca il pot numi asa, "prost e cine da, nu cine cere" functioneaza de minune.
  Majoritatea blocurilor noi sunt executate de mantuiala si excusiv pentru profit, nicidecum pentru renume.
  In tara in care nesimtirea incepe de la guvernanti, ce pretentie sa mai avem la niste "afaceristi" de dambovita?
 • +24 (24 voturi)    
  bai frate (Miercuri, 3 octombrie 2012, 20:13)

  sucaa [utilizator]

  eu nu-mi explic. de cand sunt astia in guvern vedem zilnic numai prostii. n-am vazut nimic bun. tot timpul basescu, pdl... altceva nu mai stiu. a ba da, sunt campioni la prezente la tembeliziuni. nu scapa nicio seara sa nu apara.vorbesc tot felul de bazaconii dar fac numai gafe.
  pe aia din sectorul 3 sa mor de-i inteleg. au dat unul din cei mai buni primari pe care i-au avut acolo pe un afacerist implicat in prostitutie si analfabet. sa mor de-i inteleg. atat de eficienta a fost manipularea latrinelor?
  incredibil cat de usor sunt unii de manipulat. absolut incredibil.
  nu tin partea pdl-ului. au si ei indivizii lor care trebuie sa dispara. videanu nu mai candideaza de mult. berceanu a renuntat. poate scapam si de udrea si inca cativa. dar cu toate astea, au mai facut ceva. nu am vazut atatia incompatibili in guvern. plagiatori, cu dosare penale cum vad la usl. si culmea, oamenii ii voteaza...
  • +8 (8 voturi)    
   Iti spun eu de ce l-au votat... (Joi, 4 octombrie 2012, 10:49)

   obikeno [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   Le-a promis ca izoleaza toate blocurile. Dar se pare ca vor ramane cu buza umflata. A facut de ochii lumii un bloc iar acum o sa zica ca nu mai sunt bani.
   In plus a taiat din subventii la blocuri, lumina pe scara, gunoiul, etc si s-a trezit lumea ca plata la intretinere pe vara este destul de mare. Comunistii astia sunt mai capitalisti decat capitalistii cand vine vorba de buzunarul lor propriu...
   Bine le-a facut prostilor (cei care l-au votat) din sectorul 3. Sa vedeti la iarna ce va fii. Sa va stea in gat frate ca ati votat un hot si un proxenet. Dar ce sa mai vorbim... cine se aseamana se aduna.
   • +6 (6 voturi)    
    Sa ridice piatra.... (Joi, 4 octombrie 2012, 12:06)

    doinar [utilizator] i-a raspuns lui obikeno

    Cel care nu a gresit niciodata,sa ridice piatra si sa loveasca!Nu v-a trecut niciun moment prin cap ideea ca,de fapt,a fost o hotie fara margini in alegerea la locale,la sectorul 3?Pai va explic:l-au desemnat pe Robert NEGOITA,al carui nume este acelasi cu cel al fostului primar,Liviu NEGOITA. Populatia sectorului 3 -mai ales cei mai activi votanti - este in majoritate de varsta a doua-a treia.Usor de pacalit.Au vazut bietii batranei NEGOITA,au pus stampila..Trebuie sa adaugam si sfintele procente de frauda curata,nu-i asa?, vreo 5-7% si asta e.
    A,celor care l-au votat in cunostinta de cauza,pentru o plimbare cu autobuzul si o masa la RIN Hotel,da,sa le stea in gat!,chit ca sunt putini....
 • +22 (22 voturi)    
  adica voi credeti (Miercuri, 3 octombrie 2012, 20:19)

  math [utilizator]

  ... ca un membru marcant al PSD, primar ales de popor cu majoritate zdrobitoare cu studii inalte si DOCTORAT poate fi un escroc ??

  Unde veti ajunge cu aceste calomnii ??

  Noi avem incredere deplina, si asteptam cu interes urmatorul concurs Miss PSD organizat in colaborare stransa cu Mazare si Nicu Banicioiu (alt doctor de mare talent). Probabil in ziua alegerilor cand Mazare va purta un elegant costum de ofiter Wermacht, versiunea de toamna iarna 1942-1943.
 • +22 (22 voturi)    
  acesta este un genocid (Miercuri, 3 octombrie 2012, 20:38)

  Avaya [utilizator]

  la noi in tara oricine poate construi castele de nisip, (pe persoana fizica) si autoritatile nu se pot sesiza din oficiu. Te trimit pe tine sa ii dai in judecata (daca ai norocul sa nu te faci scrum) si ei se spala pe maini : "este acoperit, are acte in regula". Despre ce acte in regula vorbim? Daca ai un act eliberat pe spaga este in regula? ISU Ilfov spune ca nu a dat aviz pentru complexul din Popesti Leordeni. Dar, la naiba, este ditamai complexul, ditamai mastodontul. Nu poate sa treaca neobservat. Oare nimeni de la ISU Ilfov nu s-a sesizat "bai, astia nu au aviz"?.
  S-au cum este procedura, daca li se cere aviz, Ok, daca nu, puii mei. Sa asteptam un incendiu si apoi ii luam la intrebari. Si cum au putut fratii negoita sa vanda mii de apartamente pe persoana fizica? Si cum de unul dintre ei a fost ales primar? Si de ce mai este primar?
 • +11 (11 voturi)    
  Asta a ajuns Romania (Joi, 4 octombrie 2012, 6:02)

  Fu Leng [utilizator]

  Sa fie victima unor talhari la drumul mare.
 • +8 (8 voturi)    
  se ingroasa (Joi, 4 octombrie 2012, 8:03)

  luxdesign28 [utilizator]

  "gluma"
 • +8 (8 voturi)    
  Hahahha (Joi, 4 octombrie 2012, 9:30)

  vladf [utilizator]

  Mergeti la primarie sa va plangeti, o sa primiti numai .......... degeaba vb. cu ISC ca doar este direct in subordinea lui Ponta.

  Poate data viitoare va miscati fundurile si mergeti la vot, ce votati aia aveti.
 • +9 (9 voturi)    
  Presedinta Asoc.Caselor mana in mana cu Negoita (Joi, 4 octombrie 2012, 9:41)

  Store [utilizator]

  Negoita si-a instalat un presedinte al Asociatiei Vilelor acestui cartier in persoana unei anume doamne Olaru Gabriela, doamna ce a fost numita tocmai pentru a "ne tine in frau", sau mai bine zis pentru a nu-l da in judecata pentru toate neregulile exemplificate in acest articol. Tinand cont ca este vorba de 250 de case, va dati seama ce bani se invart si ce afaceri. Ar trebui sa vina in acest cartier o echipa de control care sa constate toate neregulile de aici...si nu sunt putine, de la bani stransi fara nicio justificare pana la nereguli de constructie ramase fara raspuns.
 • +9 (9 voturi)    
  Mda (Joi, 4 octombrie 2012, 9:41)

  electron [utilizator]

  Puteti scrie cate articole vreti, pot sa ia foc toate blocurile din lume construite de Negoita. Aceste distins domn nu va pati nimic. Nici macar amenda nu va primi. Asta e Romania
 • +5 (5 voturi)    
  lege proasta (Joi, 4 octombrie 2012, 10:07)

  mireyaa [utilizator]

  Problema nu este numele proprietarului ansamblului rezidential. Problema este ca s-au construit niste blocuri, in care stau sute de oameni, iar aceste locuinte sunt, de fapt, un adevarat pericol pentru locatari. Nu s-au construit azi, nu s-au construit ieri...s-au construit in ani de zile, intr-o tara in care legislatia este varza, permite tot felul de ineptii...astfel ca oamenii cumpara si riscul de a trai intr-o casa facuta parca in bataie de joc. Revenim iarasi la traiul din Romania, unde pericolul este la orice pas, pentru ca statul roman nu isi protejeaza cetatenii prin legi corecte. Daca legile privind constructiile si autorizarea lor ar fi in sprjinul cetatenilor, nu s-ar fi intamplat ceea ce s-a intamplat la Confort City. Pentru ca nu s-ar fi construit acele mansarde din lemn, hidrantii de pe scara blocului ar fi functionat, masinile de pompieri s-ar fi putut alimenta de la hidrantii complexului, si etc, si etc. Tragedia nu ar fi fost atat de mare. Un astfel de bloc nu ar fi obtinut niciodata autorizatie de constructie si nici nu ar fi putut fi dat in folosinta intr-o tara in care oamenii ar fi cu adevarat protejati de legi corecte, iar constructorii nu si-ar permite niciodata sa construiasca asemenea blocuri in bataie de joc pentru ca ar ajunge la inchisoare. Cine va raspunde pentru tragedia oamenilor??? Nimeni. pentru ca s-a respectat legea. Asta care este. Stramba, proasta. Cate astfel de ''ansambluri rezidentiale'' mai sunt in acest fel?
 • +3 (3 voturi)    
  Cartier Domus Stil (Joi, 4 octombrie 2012, 16:28)

  Vicii ascunse [utilizator]

  Cartierul Domus sau Confort Residence are n vicii ascunse. Bransarea la energia electrica de catre un furnizor local (Electrica, Enel...) nu se poate efectua intrucat nu este respectat proiectul de executie in acest sens si nu poate fi preluat ca atare. Ca urmare, toata lumea ii plateste lui Negoita curentul insa nu lui personal,caci are conturile blocate ci in contul unui angajat de-al lui , Marius Gavril. Deci,in caz de o problema , firma de asigurare nici nu te despagubeste,caci nu exista nici un contract de furnizare a curentului electric...Conducta de apa potabila din Voluntari trece prin fata cartierului,insa nu se doreste bransarea la ea de catre ac Asociatie de Proprietari a cartierului care,teoretic reprezinta interesele locuitorilor,practic le reprezinta pe ale lui Negoita. Administratorul ac. asoc. are salariu ~6000lei,ca doar e criza...mai exista cativa angajati care nu se stie ce fac.Dl.Negoita tb asfalteze strazile in cartier (conf. contr. vanzare cumparare),insa nici asta nu s-a intamplat.Nu exista paratraznete instalate....Sunt multe probleme ...reale, pe care ac. asociatie ar tb sa le rezolve,insa nu se doreste acest lucru.Stiu sa ceara un "fond dezvoltare de 300lei/casa" cartierul avand 252 case.Ce au "dezvoltat" numai ei stiu! Aceasta asociatie nu-si are nici un rost,dupa parerea multora din cartier,intrucat nu exista nimic in comun in afara drumului de acces.Fiecare-si plateste utilitatile separat. Asociatia nu are de gand si nu il va da in judecata vreodata pe Negoita,intrucat membrii sunt apropiati ai lui! Concluzia este destul de clara: platiti voi fraierii de locatari ca noi sa ne vedem de treaba.Rugati-va sa nu va inundati sau sa luati foc....
 • -1 (1 vot)    
  asociatii de locatari - lipsa la apel ? (Joi, 4 octombrie 2012, 16:58)

  Teri [utilizator]

  Contractele de utilitati se fac de catre asociatiile de locatari, totusi.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by