Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, va fi primita joi, la Bruxelles, de vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, care detine si portofoliul pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, scrie Mediafax.

Informatia privind aceasta intalnire programata pentru joi apare pe agenda saptamanala a oficialului Comisiei Europene.

Pivniceru a ratat ocazia sa se intalneasca pe 19 septembrie cu Reding. Purtatoarea de cuvant a Vivianei Reding a declarat ca intalnirea programata pentru miercuri, 19 septembrie, a fost anulata pentru ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

Intalnirea ar fi trebuit sa aiba loc in contextul in care Pivniceru a demarat procedura de selectie a viitorului procuror general si a procurorului sef al DNA. Intalnirea urma sa aiba loc la Viena, in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliului Europei. Ministrul Pivniceru a explicat, prin intermediul consilierei sale, ca si-a anulat deplasarea la Viena pentru ca de la biroul Vivianei Reding a fost informata ca nu era posibila o discutie pe larg cu comisarul european.

Cristina Manda, consiliera a ministrului Pivniceru, a explicat ca in cadrul conferintei de la Viena ministrul Justitiei ar fi avut posibilitatea doar sa "dea mana" cu comisarul Reding in cadrul unei cine informale. Reprezentanta MJ a mai precizat ca Pivniceru a fost retinuta la Bucuresti si de sedinta de Guvern de miercuri dimineata si de intalnirea de la CSM de joi.

Pivniceru a declarat, pe 20 septembrie, ca Viviane Reding, comisarul european pe Justitie, nu fixase o intalnire bilaterala cu ea, existand sansa uneia informale, de prezentare a sa ca ministru al Justitiei.

"Exista sansa sa existe o intalnire informala, de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a statuat asupra unei intalniri bilaterale, sa imi prezint, spre exemplu, strategia", a spus Pivniceru.

Ministrul a precizat ca a cerut o astfel de intalnire cu comisarul european pe Justitie, ca oficialul european are un calendar aglomerat, dar ca s-a pus la dispozitia acesteia si ca asteapta aceasta intrevedere.