Euronews va incheia un parteneriat cu TVR Info, urmand sa emita pe o frecventa must carry, la pachet cu programe produse de TVR. Claudiu Saftoiu, presedintele TVR, anuntase cu doua saptamani in urma ca "pentru TVR Info exista un parteneriat pe care il voi incheia, sper eu, in toamna aceasta, foarte avantajos pentru TVR, care va duce mai departe misunea TVR Info". Conform analistului media Iulian Comanescu, parteneriatul Euronews - TVR Info este "fara angajari suplimentare", stadiul negocierilor fiind cel al unor "discutii ferme".

TVR Info EuronewsFoto: Hotnews

Parteneriatul va implica partajarea frecventei TVR Info cu continutul jurnalistic Euronews, alaturi de productia de emisiuni informative asigurate de Departamentul de Stiri al Televiziunii Romane. TVR primeste versiunea internationala a segmentului de stiri Euronews si permisiunea de a le traduce si difuza pe canalele sale. Noua formula de colaborare nu va necesita angajari suplimentare la TVR, iar lansarea este programata sa se produca pana la sfarsitul acestui an.

Directorul editorial al EuroNews este romanul Lucian Sarb. Acesta a fost director al Stirilor TVR in 2001, la inceputul guvernarii Adrian Nastase. In perioada 2004-2005 Sarb a fost, ca reprezentant al televiziunii publice din Romania, membru in boardul director al Euronews. In 2006 a devenit director editorial al The Money Channel, televiziunea grupului Realitatea-Catavencu. Din 2012 face parte din board-ul stiintific al institutului de prognoza GeoPol, infiintat de Cozmin Gusa, alaturi de Iosif Boda, Sorin Antohi si Dan Dungaciu.

Televiziunea Euronews a fost fondata in urma cu doua decenii, fiind o initiativa a European Broadcasting Union. Este operata de un consortiu de societati publice de televiziune din Europa, printre care si TVR, societatile publice de televiziune din Franta, Elvetia, Italia si Rusia fiind actionarii principali. Euronews emite in opt limbi in intreaga lume si este receptat in peste 250 de milioane de gospodarii in 139 de tari.