"Doamna Andronescu are, la aceasta motiune, un singur raspuns de dat: il remaniaza pe Ponta, retragandu-i diploma de doctor obtinuta prin furt, asa cum cere Universitatea din Bucuresti, sau isi distruge reputatia ignorand ceea ce a vazut o lume intreaga: faptul ca are un premier, Victor Ponta, vinovat de furt intelectual?", sustine fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu. Deputatii dezbat astazi, 2 octombrie, motiunea simpla pe Educatie initiata de PDL.

"Poate sa para ciudat, dar am o reala strangere de inima pentru doamna Andronescu. Ea e pusa in cea mai jenanta postura in care poate fi pus un ministru al educatiei: sufera aceasta motiune din cauza lui Victor Ponta. Motiunea actuala e imputabila 100% lui Victor Ponta, iar propriul ei premier o face de ras in lume", se arata intr-o declaratie a consilierului prezidential Daniel Funeriu remisa HotNews.ro.

Potrivit acestuia, "Ponta a plagiat, Ponta a schimbat 4 ministri la educatie in 2 luni. Ponta e cel care a declarat ca vrea sa-i impiedice pe micutii de trei ani sa se inscrie la gradinita in 2013, trimitand clasa pregatitoare la gradinita, ceea ce ar fi unic in Europa. Doamna Andronescu incerca si ea sa dreaga busuiocul, spunand ca va evalua situatia."

"Desigur, cred ca doamna Andronescu a luat cateva masuri total gresite:

  • in loc de invatamant profesional temeinic, dupa modelul dual german, asa cum l-am introdus in mandatul meu, propune un bacalaureat second hand,
  • in loc de finantarea universitatilor pe baza de performanta, finanteaza universitatile fara niciun raport cu calitatea,
  • in loc de selectie serioasa pentru cadre didactice si directori face numiri de partid,
  • da afara tineri de valoare internationala in comisiile ministerului si numeste gerontocratia mediocra de partid.

Aceste lucruri nu sunt nici pe departe atat de distrugatoare pentru Romania precum este Victor Ponta", sustine Daniel Funeriu.

Amintim ca astazi, 2 octombrie, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor este dezbatuta si urmeaza sa fie supusa la vot motiunea simpla pe Educatie initiata de PDL si intitulata "Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar". Textul motiunii a fost citit de deputatul PDL Raluca Turcan, iar la sedinta sunt prezenti 181 deputati. Motiunea simpla pe Educatie in care PDL cere demisiile premierului Victor Ponta si a ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost semnata de 63 de parlamentari democrat-liberali.

Prin motiune, PDL solicita mai multe masuri prin care sustine ca se poate redresa situatia din Educatie: renuntarea la bacalaureatul profesional pentru 2013 si continuarea invatamantului profesional; renuntarea la ideea mutarii clasei pregatitoare obligatorii de la scoli la gradinite; depolitizarea organismelor care se ocupa de etica universitara si de verificarea titlurilor universitare; renuntarea la numirea politica a directorilor de scoli; retragerea de catre ministrul Educatiei a titlului de doctor detinut "in mod nemeritat" de premierul Victor Ponta.